На землях ТОВ «Агрофірма «П”ятихатська» пройшов черговий семінар для сільгосптоваровиробників «День Поля»

Компанія «Агроскоп Інтернешнл» є унікальним постачальником комплексних інноваційних технологій на аграрному ринку України. В 2014 році було відкрито перші Агроцентри інноваційних технологій, метою яких є розробка та впровадження прогресивного досвіду вирощування широкого спектру польових культур. В Агроцентрах детально відпрацьовуються всі етапи агротехнологій: шукаються можливості для повного розкриття потенціалу гібридів та сортів, розробляються оптимальні системи захисту рослин, вивчається вплив систем підживлення рослин на врожай та його якість, розробляються нові напрямки вирішення специфічних проблем кожного регіону України.
Агрономи компанії використовують результати досліджень для розрахунку впливу комплексних факторів на прибуток виробників. Ці рекомендації дають можливість виробникам завжди бути на крок попереду, отримувати гарні врожаї та підвищувати економічну ефективність сільськогосподарського виробництва.
Генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк – саме з тих людей, які прагнуть бути на вістрі прогресу, застосовувати найпередовіші і найефективніші технології. Тож і господарство, яке прийняв у напіврозваленому стані, вивів у число найпотужніших як в районі, так і в області.

Тому зовсім невипадково на базі «П’ятихатської» вже не вперше компанія «Агроскоп» провела День Поля, який пройшов у форматі Всеукраїнського семінару. В заході взяли участь представники багатьох сільськогосподарських під-приємств не тільки Петрівщини, а й далеко з-за меж району і області, а також півтора десятки фірм-партнерів, в тому числі і відомих світових брендів, представлених в Україні.
Розпочався День Поля з невеликої офіційної частини. Ведучий коротко ознайомив присутніх з досягненнями «Агроскопу», представив спеці-алістів фірм-партнерів. У заході взяли участь голови Петрівської районної ради та райдержадміністрації Тамара Сакара і Сергій Завалій, який звернувся до присутніх з вітальним словом. Він висловив подяку О.Поворознюку за його допитливість та націленість на прогрес, увагу до найсучасніших технологій. Його плідна співпраця з компанією «Агроскоп», суть діяльності якої влучно втілена у вислові, який є гаслом компанії – «Технології аграрного інтелекту», є взірцем для інших сільгосптоваровиробників. Сергій Володимирович побажав усім плідної роботи і успіхів у забезпеченні Україні належного місця на світовому аграрному ринку.
Учасники семінару, поділені задля зручності на чотири групи, здійснили екскурсію дослідними ділянками, під час якої агрономи-екскурсоводи ознайомили їх з гібридами і сортами кукурудзи та соняшнику, технологіями їх вирощування і застосування стимуляторів, гербіцидів та інших засобів захисту рослин, а також підвищення їхньої продуктивності. Завершився День Поля обміном думками та дружнім обідом.

Анатолій РЯБОКОНЬ.