Водій Олексій ЧуднийЗбирання ранніх зернових вже на завершальному етапі. Нещодавно ми побували на жнивах у ПСП «Зарічне». Заступник директора Микола Звенігородський вже в другій половині дня привіз мене до автомобіля головного агронома Євгена Максімова, що стояв край щойно зібраного лану ячменю. Підійшовши до легковика я здивувався, адже Євгена Вікторовича у ньому не було. Згодом помітив, що на горизонті, більш ніж за кілометр, рухається трактор і по смузі чорної ріллі за ним можна було здогадатися, що він з плугом, тож мабуть там і головний агроном. І не помилився. «Доводиться кататися в жнива у тракторі, бо завтра у нас буде відбуватися демонстрація нового трактора марки «Джон-Дір» та навісного знаряддя до нього. Тож разом з механіком компанії постачальника хочемо переконатися у його перевагах в роботі», - сказав він. Згодом, рухаючись разом на жнивне поле, ми розминулися з таким собі «солом’яним потягом». Трактористи зі щепленими причепами по троє везли до тваринницького комплексу тюковану ячмінну солому. Тож у кормозаготівельників теж гаряча пора, адже господарство активно розвиває тваринницьку галузь. Далі наш шлях проліг повз тракторну бригади села Краснопілля, на якій вже давно не базується техніка. Помітивши, що там йде ремонт покрівлі, я дуже здивувався, бо не зі слів, а на власні очі бачив, як у багатьох господарствах ще з періоду реформування у сільському господарстві і до цього часу продовжується руйнація і прихватизація майна. На запитання, що тут буде? Євген Вікторович відповів: «Як, що?! Знову техніка зберігатиметься, ремонтуватиметься. Наша команда однодумців, на чолі з директором О.М. Давидовським, взяла орієнтир на збереження сільськогосподарських споруд, адже дати їм зруйнуватись – це безглуздо».

Шановні працівники торгівлі!

Вітаємо вас з професійним святом – Днем працівників торгівлі.

Щодня ви задовольняєте повсякденні потреби мільйонів громадян. Від чіткої, організованої та ефективної роботи закладів торгівлі, професіоналізму, тактовності і чуйності продавців залежить настрій і самопочуття людей.

Впевнені, що ви і надалі сприятимете зміцненню економічного потенціалу нашого краю, підвищенню рівня обслуговування населення та насиченню споживчого ринку високоякісними товарами.

Бажаємо вам, шановні працівники торгівлі, міцного здоров’я, щастя, комерційного успіху, ділової ініціативи, стабільності і впевненості у завтрашньому дні.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Аграріями нашої області зібрано перший мільйон тонн ранніх зернових культур, – про це голова облдержадміністрації повідомив під час останньої апаратної наради.

Очільник області привітав усіх сільгоспвиробників області з гарним результатом та відзначив, що на сьогодні немає жодних причин, що перешкоджали б успішно завершити збирання ранніх зернових культур і розпочати підготовку до наступного року, зокрема, підготуватися до посіву озимих культур.

Сергій Кузьменко також відзначив, що Уряд зробив все, аби аграрії могли з вигодою для себе реалізувати вирощену ними продукцію. – Державою через Аграрний фонд проводиться активна робота із закупівлі зерна цьогорічного врожаю. Це робиться для того, аби була можливість регулювати ціни на зерно впродовж маркетингового періоду 2016-2017 років, а також, щоб сільгоспвиробники мали можливість вільно реалізувати своє збіжжя та отримати за нього достойну фінансову винагороду. У свою чергу, це означатиме, що ними будуть вчасно сплачені усі податки, а працівникам буде виплачена гідна зарплатня, – відзначив голова облдержадміністрації.

О.Рогозін оглядає вікна в Новостародубській ЗШПетрівський район – один з лідерів щодо співпраці з проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В 4 територіальних громадах району – учасниках проекту вже успішно реалізовані практично всі мікропроекти, які суттєво поліпшили стан багатьох об’єктів інфраструктури соціальної сфери.

Днями в районі з робочим візитом побував інженер центрального офісу впровадження Проекту Олег Рогозін, який перевірив якість робіт реалізованих мікропроектів. Його супроводжувала добре відома жителям нашого району Олена Радул – координатор Проекту в Кіровоградській області, керівництво району представляв начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець.

Святого Іллю вважають одним із найбільших пророків Старого Заповіту. Він родом із Палестини, народився у ІХ столітті до Різдва Христового. За переказами, коли майбутній пророк народився, його батько побачив видіння, що достойні мужі вітали дитину, пеленали його вогнем і годували полум’ям. Своє життя Ілля присвятив служінню Богові, жив здебільшого у пустелі, постив та молився. За свою службу на славу Бога був живим узятий на небо у вогненній колісниці.

За народною міфологією, Ілля є наступником громовика Перуна, повелителем дощів, грому і блискавок. За давніми віруваннями, він, сердитий та строгий, роз’їжджає на своїй колісниці і карає неправедних: «Грім гримить, то Ілля по небесному мосту в огненній колісниці їде». Одночасно Ілля уособлює щедрість і родючість. Його молитви, згідно із Святим Письмом, повертали людей до життя. Існує народна легенда, що коли нечиста сила повстала проти Бога, то Господь наказав Іллі прогнати її з неба. З того часу Ілля ганяється за бісами і пускає в них огненні стріли: громи і блискавку.

Петрівський районний сектор У ДСНС України у Кіровоградській області звертається до керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, фізичних осіб підприємців та одноосібників з проханням заборонити спалювання стерні та пожнивних залишків, так як це може призвести до виникнення пожеж в лісових масивах та лісопосадках, а також повідомляє, що передбачена чинним законодавством відповідальність за спалювання сухої рослинності у природних екосистемах, а саме ст. 175 КУпАП «Порушення правил пожежної безпеки», ст. 188-8 КУпАП «Невиконання приписів органів державного пожежного нагляду», стаття 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відпочинок на воді є найбільш популярним літнім відпочинком. Це не лише відпочинок, а й оздоровлення для усього організму. А саме: розвиває силу, спритність, витривалість. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Серед основних причин загибелі дітей на воді є невміння плавати та купання без нагляду дорослих.

Для того, щоб відпочинок на воді не став трагедією для вас, необхідно дотримуватись певних правил.

Від щирого серця вітаю шановних Ірину Степанівну МАЛЕНКО та Олену Володимирівну СТУЛІЙ з днем народження!

Здоров’я міцного, хліба смачного,
Настрою гарного, неба безхмарного,
Нехай Божа поміч завжди з Вами буде,
Нехай і надалі шанують Вас люди.

З повагою Анатолій.

ГО «Захисник Петрівщини» та районна волонтерська організація «Допоможемо воїнам Петрівщини» звертаються до всіх небайдужих з проханням підтримати нашого захисника, 42-річного учасника АТО, мешканця с. Червонокостянтинівка, Жовнуватого Валентина Івановича, батька двох синів, який потребує операції на хребті через отриману травму в зоні виконання бойових завдань в районі проведення антитерористичної операції. На даний час знаходиться в м. Києві в інституті ортопедії і травматології та потребує вживлення імпланта в поперековий відділ хребта. Операція буде проведена безкоштовно, але вартість імпланта та наступної реабілітації - 62 тис. грн.

Реквізити для вашої допомоги:

ГО «Захисник Петрівщини» ПриватБанк.
Код отримувача ЄДРПОУ: 39920722.
МФО: 323583.
Рахунок одержувача: 26009052918966.
Призначення: для Жовнуватого Валентина Івановича.

На картку Приватбанку 5169 3305 0816 5393.
Призначення: для Жовнуватого Валентина Івановича.

За детальнішою інформацією звертайтесь до голови ра-йонної волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» Горністової Алли Павлівни 097-620-47-93.