О.Рогозін оглядає вікна в Новостародубській ЗШПетрівський район – один з лідерів щодо співпраці з проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В 4 територіальних громадах району – учасниках проекту вже успішно реалізовані практично всі мікропроекти, які суттєво поліпшили стан багатьох об’єктів інфраструктури соціальної сфери.

Днями в районі з робочим візитом побував інженер центрального офісу впровадження Проекту Олег Рогозін, який перевірив якість робіт реалізованих мікропроектів. Його супроводжувала добре відома жителям нашого району Олена Радул – координатор Проекту в Кіровоградській області, керівництво району представляв начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець.

О.Радул, Г.Горбанець, В.Яриш і О.Рогозін обговорюють з працівниками школи якість робітПершим об’єктом, який відвідав О.Рогозін, була Новостародубська ЗШ І-ІІІ ступенів, в якій ПП «Роспринт» виконало капітальний ремонт (заміну) 41 вікна на енергозберігаючі, загальна вартість проекту склала 309,4 тис. грн. Підприємство-підрядника представляв комерційний директор Василь Яриш. Слід сказати, що працівники школи висловили гостю своє задоволення якістю як вікон, так і виконаних робіт, та зауважили, що в приміщенні стало помітно тепліше і затишніше. Та Олег Вікторович, як виявилося, не з тих людей, які вірять на слово і втішаються словами вдячності. Він надзвичайно прискіпливо перевіряв якість роботи, звертав увагу на найменші дрібниці, на легкість і зручність відкриття вікон тощо. Крім того, уважно вивчив всю проектно-кошторисну документацію та її відповідність актам виконаних робіт.

С.Дяченко (справа) запрошує гостей до ФАПуНаступний об’єкт – приміщення Чечеліївського ФАПу. Воно після ремонту змінилося просто невпізнанно. Тут було виконано цілий комплекс як ремонтних, так і будівельних робіт – зокрема виконано реконструкцію покрівлі, термоізоляцію стін, заміну віконних та дверних прорізів, встановлення піролізного котла та системи опалення, ремонт підлоги, встановлення бетонного паркану та проведення поточного ремонт приміщення. Ряд робіт виконано своїми силами з залученням коштів сільського бюджету та завдяки спонсорської допомоги місцевих товаровиробників. Всього сума освоєних коштів в рамках реалізації мікропроекту та поза його межами склала 589,7 тис. грн. Підрядника, який переміг в тендері на виконання робіт - ПП «Котлосантехмонтаж», представляв його директор Євген Постолатій. Як і в Новому Стародубі, працівники ФАПу, а також Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко та члени громадської орга-нізації висловили задоволення якістю робіт, відповідальністю і добросовісністю підприємства-підрядника. Та Олег Вікторович і тут особисто перевірив якість зробленого, чим залишився задоволеним.

Піролізний котел - надійний і економічнийТе ж саме повторилося і в Петрівському ДНЗ № 1 «Рудана», де ПП «Роспринт» замінило 57 старих вікон на енергозберігаючі. Загальна сума коштів, спрямованих на реалізацію мікропроекту, у тому числі за рахунок додатково зібраних громадою коштів, склала 451,0 тис. грн. Після огляду приміщення під час ознайомлення з проектно-кошторисною документацією О.Рогозін звернув увагу на зазначену в проектній пропозиції суму передбачуваної економії коштів від заміни вікон, зацікавився, чи виправдалися ці сподівання? Приблизні і далеко не повні розрахунки показали, що вдалося зекономити навіть суттєво більше, ніж передбачалося. А ще ж слід врахувати і комфорт, адже старі вікна не можна було не те, що відкрити, до них вже було страшно навіть доторкнутися через їхню зношеність. Крім того нагадаємо, що громадська організація «Батьки Рудани» вже вдруге взяла участь у Проекті – у 2009 році в дошкільному закладі було завершено капітальний ремонт м’якої покрівлі на суму 151,0 тис. грн. Проінспектувавши її стан, яка вже експлуатується більше 6 років, інженер також залишився задоволеним її станом.

Спілкування з керівництвом ДНЗ та членами ГО «Батьки «Рудани»О.Рогозін після огляду всіх об’єктів вказав на деякі незначні недоліки і недоробки, але зазначив, що загалом задоволений якістю робіт, що є запорукою того, що місцеві громади і надалі зможуть брати участь в Проекті.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: О.Рогозін оглядає вікна в Новостародубській ЗШ; О.Радул, Г.Горбанець, В.Яриш і О.Рогозін обговорюють з працівниками школи якість робіт; С.Дяченко (справа) запрошує гостей до ФАПу; піролізний котел - надійний і економічний; спілкування з керівництвом ДНЗ та членами ГО «Батьки «Рудани».
Фото автора.