учасники зустрічі спілкуються з В.ІванченкомКоли після Майдану Гідності Україна постала перед загрозою сепаратизму, а згодом і агресії Росії, на захист держави стали добровольці. Вони навесні і влітку 2014 року зупинили дику орду бандитів та російських фашистів, які похвалялися переможним маршем дійти до Києва і Львова, звільнили від заколотників значну частину захопленої ними території і, якби не зрадництво вищого генералітету і торгашів, які дорвалися до влади в Україні, то Донбас вже давно став би українським. 

Більшість добровольчих батальйонів на сьогоднішній день вже інтегрувалися у Збройні Сили України, беруть участь у формуванні інших силових структур. Вони є найбоєздатнішими підрозділами, які завжди протистоять ворогу у найгарячіших точках і дають йому гідну відсіч. Добровольці рішуче виступають проти здачі інтересів держави шляхом домовленостей з бандитами, виконання вимог сепаратистів і їхніх кремлівських господарів. Вони переконані, що ми здатні подолати ворога і обов’язково його переможемо.
Але перемога кується не тільки на фронті. Одним з найважливіших факторів перемоги, якщо не вирішальним, є патріотичне виховання молоді. Про це говорили представники Цивільного корпусу «Азов», які днями побували в Петровому і провели зустріч з жителями райцентру в районному Будинку культури. Присутні переглянули відеофільм на патріотичну тематику, поспілкувалися з гостями. Представники ЦК «Азов» розповіли про методи роботи з молоддю, які вони застосовують, висловили сподівання, що в Петровому також буде створений осередок цієї громадської організації. Бажаючі залишили їм свої координати, аби стати тими активістами, які візьмуться за цю справу.

Керівник агітаційної групи Віктор Іванченко воював у складі батальйону «Азов», а нині займається організаційною роботою, бо вважає, що виховання у молоді духу патріотизму і відданості державі – дуже важлива справа. Два роки тому, коли українське військо ще не оговталося після справжнього розгрому, влаштованому йому не на полі бою, а цілеспрямованими діями по розвалу Збройних сил Януковичем і його наближеними, які обіймали керівні посади в армії і, як виявилося, практично, усі були російськими агентами, саме патріотизм допоміг погано озброєним добровольцям зупинити агресора. Він вважає, що ми переможемо, бо воюємо за свою землю, яку любимо, за свободу нашого народу. Бандити ж воюють за гроші, значна їх частина засліплені путінською пропагандою. Ніякі гроші не варті того, щоб залишитися в землі, на яку прийшов, як агресор, а облуда пропаганди швидко спадає з очей, коли обдурені люди – жертви телевізора – стикаються з реальністю війни. Наша любов до власної, даної нам Богом землі, переможе ненависть бандитів, бо добро неодмінно повинне перемогти зло.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: учасники зустрічі спілкуються з В.Іванченком.