Інна ЖуганБухгалтерська справа - досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу чи року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і ви-словити свою вдячність тим, хто займається цим нелегким трудом.
Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованого 18-го червня 2004 року Указу Президента України за номером 662/2004. Дата свята була встановлена - 16-го липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні у 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
На всіх підприємствах і установах обов’язково свій бухгалтер, однією з таких провідних спеціалістів є й Інна Жуган. Вона працює головним бухгалтером апарату райдержадмі-ністрації. Закінчила Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування за спеціальністю «Облік і аудит» та здобула кваліфікацію економіста. В органах державної влади Петрівського району працює з 2000 року. Інна має вже понад 16 років стажу державної служби, з них понад 13 років - на керівних посадах. Систематично працює над підвищенням свого професійного рівня, за зразкове виконання службових обов’язків неодноразово нагороджувалась Грамотами та Почесними грамотами районної державної адміністрації.

Говорячи по суті, професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10-го листопада. Але поряд з цим існують навіть ре-гіональні святкові Дні бухгалтера, які встановлюються державними установами в деяких областях на місцевому рівні. Все це зовсім не ажіотаж, що виник на хвилі сучасного розвитку та економічного прогресу, адже основні управлінські завдання бухгалтерського обліку - це збір і обробка достовірної та максимально повної інформації про діяльність опікуваного господарюючого суб’єкта, що, в свою чергу, має на меті не тільки ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а й життєво необхідно для прийняття рішень, заснованих на економічному аналізі цих даних. Наскільки ці рішення будуть вірними, настільки господарюючий суб’єкт буде почувати себе впевнено і спокійно не тільки сьогодні, а й в найближчій перспективі, настільки його діяльність буде успішною і приноситиме користь йому, його підприємству, організації чи установі та його клієнтам - і не тільки з простої фінансової точки зору, але і з соціальної. Ключовою ланкою всього цього є наш невтомний бухгалтер, в День якого ми обов’язково поспішимо висловити йому свою глибоку вдячність.

Олена Приходкова.