Світлана СтепинаТворчий успіх - це результат таланту чи працелюбності і наполегливості? 

Усі люди від народження наділені різними здібностями. Комусь добре вдається писати вірші, хтось знається на моделюванні одягу, а ще хтось чудово розуміється на математиці або фізиці. Коли діти стають дорослими, то обирають різні професії та роботи. Хтось сягає немислимих висот, стає відомим та забезпеченим, а хтось усе життя перебивається, так би мовити, з хліба на воду, і йому ледь вистачає грошей на прожиття. А чому? Адже часто вони вчились в одному класі, вивчали ті ж самі предмети, їх вчили одні й ті ж вчителі, можливо, навіть сиділи за однією партою і отримували однакові оцінки. Але... Зазвичай люди, які мають однакові здібності, проте докладають різних зусиль для того, щоб їх розвивати, отримують різний результат. І подальше їх життя складається також по-різному. 
Щоб розібратись у цьому, хочу розповісти про одну нашу землячку, талановиту і цікаву людину, як я її іноді називаю - «людину-свято». Це - Світлана Степина. Вона - чуйна донька, гарна мама двох діточок, активна співробітниця і найкраща душевна подруга, яка завжди вислухає, порадить і допоможе, але на багатьох фото дуже часто залишається за кадром, тому що досить скромна. Все своє життя невпинно розвиває в собі нові таланти і активно користується набутими навичками. Як показує практика, найбільше задоволення від своєї роботи отримує людина, яка займається тим, що любить і вміє. Навколо цих занять концентруються усі її інтереси.

дівчинка із повітряних кульокВажко визначити, як тут пов’язані високі досягнення й емоційна захопленість, що тут причина, а ще - наслідок. Певне, обидва чинники взаємозалежні і взаємно підсилюються. Крім цього, у Світлани безумовно присутні високі організаторські та комунікативні здібності, які є не у всіх, але вона - організатор від природи, і можливостей перед нею відкривається безліч. Організувати якесь свято чи провести цікаву зустріч друзів, приготувати смачні страви і, до того ж, креативно їх прикрасити кожного разу по-новому -  для цього треба мати неабияке терпіння. Вона володіє широким  світоглядом, ерудицією, вільним від стандартів і кліше мисленням, ініціативністю, наполегливістю в досягненні своїх цілей, умінням прогнозувати результат роботи. Що їй допомагає вести активний спосіб життя і громадську діяльність? Мабуть, повага до людей - терпимість до недоліків інших, готовність ділитися своїми речами, здатність до співчуття, нормальне сприйняття критики, наполегливість у роботі, незалежність у мисленні, упевненість. Образно говорячи, її талант  це - влучення в ціль, що небагато кому вдається. Світлана любить подорожувати і навіть інколи ризикувати, з собою зажди бере фотоапарат, тому  мистецтво фотографії стало сенсом її життя. Не так давно захопилася аеродизайном, опанувала його на «одному диханні». Створені з повітряних  кульок фігурки  є гарною можливістю висловити свої почуття -  як для малечі, так і для дорослих. Ви колись задумувались над тим, що спонукає нас відчувати безліч емоцій, позитиву і щастя? Вона така маленька, легка, барвиста і тендітна – повітряна кулька, здатна на чудо. Це мить, коли у дитини спалахують оченята, адже вона бачить справжнє диво. У матусі на очі навертається сльоза щастя від отриманої з сюрпризом крапельки вашої уваги, а лице дорогої вам людини починає світитись коханням. Ви хочете повторити цей момент? А в руках майстра ця маленька повітряна кулька може перетворитися у будь-що і стати будь-чим, щоб кожен з нас відчув мить дитинства, і посмішка засяяла на нашому обличчі.
Як мало потрібно людині для щастя! Тільки життя! Впевнена: щаслива доля не тільки не омине нашу землячку, яка готова ділитись з іншими своїм талантом та щедрістю душі, а й увінчає її старання вагомими успіхами та здобутками.      

Олена Приходкова.

букет ромашок бджілки

 повітряне серцекульки для школярів

На знімках: Світлана Степина та її позитивні роботи з повітряних кульок.