оновлена будівля територіального центру готова прийняти своїх гостейУ Петровому відкрито оновлений територіальний центр соціального обслуговування

Безумовно, у нашому районі найголовнішою подією тижня, що минув, стала церемонія урочистого відкриття нового приміщення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Для тих, хто ще не орієнтується, про який саме об’єкт йдеться, пояснимо, що свого часу під потреби цієї установи було передано будівлю колишньої музичної школи, що знаходилася по вулиці Каштановій (донедавна – Комінтерна). Але за останній рік у цій будівлі було зроблено такий грунтовий і якісний капітальний ремонт, з використанням найсучасніших технологій та найновітніших матеріалів, що колишня музична школа стала справжньою окрасою вулиці, тепер уже різко контрастуючи з розташованими неподалік, покинутими і забутими будівлями колишнього торговельного центру. Хочеться вірити, що колись таки руки дійдуть і до тих будівель, хоча, звичайно, там головна проблема і складність криється в юридичній площині, адже більшість згаданих будівель свого часу, за незрозумілих обставин і не завжди зрозумілими особами були приватизовані, умовно кажучи, за копійки. Тож тепер, аби вони своїм жалюгідним виглядом не псували загальний вигляд селища, доведеться докласти чимало зусиль, передусім, досвідченим фахівцям в галузі права, аби отримати можливість привести їх до належного стану.

символічну стрічку перерізають голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, директор територіального центру Інна Лук’янова та одна з найактивніших слухачок Університету третього віку, староста юридичного факультету Ніна ЛихоусенкоТа все ж є надія, що нинішнім молодим і дієздатним управлінським командам, які нині очолюють як район, так і селище, до снаги буде вирішити ці проблеми. А отже невдовзі апокаліптична картина, яка жахає перехожих не лише біля колишнього універмагу, а й біля колишнього кінотеатру, колишнього автовокзалу, колишнього двоповерхового гуртожитку, що по вулиці Кошового, або розташованого тут же, поруч, колишнього овочевого магазину, залишиться лише недобрим спогадом в нашій пам’яті, як роки не найщасливіші для нашої держави і для нашого селища зокрема.
Та повернімося до головної події. Отож для того, аби взяти особисто участь в урочистій церемонії відкриття, на Петрівщину вже вкотре прибув голова обласної адміністрації Сергій Кузьменко. Супроводжували його в ході візиту голова районної державної адміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара. Крім них, до урочистої церемонії долучилися керівники та працівники підприємств, установ і організацій райцентру, голови сільських і селищних рад, власне працівники територіального центру, представники громадськості, ну й, звичайно ж – найголовніші дійові персонажі, ті, заради кого й було затрачено скільки зусиль – найповажніші наші громадяни – підопічні територіального центру та слухачі так званого Університету тре-тього віку.
серед найпочесніших учасників урочистої церемонії майбутні співгосподарі нової будівліВідкрили урочистості ведучі ( з їх роллю блискуче впоралися співробітники центру Марина Гавеля та Роман Лук’янов), які представили загалу почесних гостей та повідомили, що приурочені ці святкування одразу до трьох хвилюючих подій - 21-ї річниці створення терцентру, безпосередньо головної події дня – відкриття нового адміністративного приміщення та випуску слухачів Університету третього віку.
Як завжди, щирими і зворушливими виявилися слова голови обласної адміністрації Сергія Кузьменка, який привітав петрівчан з тим, що на території селища з’явилася ще одна ошатна й приваблива споруда, і, безумовно, - головних її господарів – людей пенсійного віку, в яких тепер є таке чудове місце для проведення дозвілля, для спілкування та для отримання найнеобхідніших соціальних послуг. До речі, Сергій Анатолійович прибув на гостини, як мовиться, не з порож-німи руками, подарувавши для потреб центру сучасну пральну машину-автомат. Тож тепер прання стане ще одним з видів послуг, які, за цілком доступною платою, надаватимуться громадянам похилого віку.
директор територіального центру Інна Лук’янова знайомить почесних гостей з приміщеннями центру та з їх функціональним призначенням- За допомогою таких територіальних центрів держава має можливість надавати необхідну допомогу тим категоріям населення, які її найбільше потребують, - зазначив Сергій Кузьменко. – Переважно це люди поважного віку та люди з обмеженими можливостями, які не можуть самотужки ви-рішувати власні проблеми. А в територіальних центрах їм надають всебічну допомогу, починаючи від вирішення звичайних побутових та комунальних проблем, і закінчуючи кваліфікованою технологічною та юридичною підтримкою. Петрівський район у цьому сенсі демонструє позитивний приклад, адже тут спромоглися відремонтувати та привести у належний стан занедбане приміщення колишньої музичної школи, яке було передане територіальному центру соціального обслуговування. Ми на власні очі пересвідчилися, що ремонтні роботи тут виконано якісно, - підсумував очільник області.
По закінченні церемонії урочистого відкриття Сергій Кузьменко дав невеличке бліц-інтерв’ю представникам районних та обласних ЗМІ, з основними тезами якого ми познайомимо читачів районки у наших наступних публікаціях.

Володимир Кіфенко.

Сергій Кузьменко вручає випускникам Університету третього віку пам’ятні сертифікати

На знімках: оновлена будівля територіального центру готова прийняти своїх гостей; символічну стрічку перерізають голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, директор територіального центру Інна Лук’янова та одна з найактивніших слухачок Університету третього віку, староста юридичного факультету Ніна Лихоусенко; серед найпочесніших учасників урочистої церемонії майбутні співгосподарі нової будівлі; директор територіального центру Інна Лук’янова знайомить почесних гостей з приміщеннями центру та з їх функціональним призначенням; Сергій Кузьменко вручає випускникам Університету третього віку пам’ятні сертифікати.