виставка, присвячена сумним роковинамНа цьому тижні Україна відзначила сумний ювілей – 30-річчя Чорнобильської катастрофи. З цієї нагоди в районному Будинку культури відбувся захід по вшануванню учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, в якому взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, їхні заступники, інші відповідальні працівники районної ради, райдержадміністрації та її підрозділів, представники громадськості району, учнівської молоді і, звичайно ж, самі учасники ліквідації аварії та вдови померлих ліквідаторів.

До учасників заходу звернулися С. Завалій та Т.Сакара. Вони висловили щиру вдячність учасникам ліквідації аварії за їхній подвиг, самопожертву, за те, що вони зупинили ядерну стихію, оскаженілий «мирний атом», який вирвався з людських рук і міг перетворити на пустелю всю Україну. Насамкінець, С.Завалій і Т.Сакара побажали ліквідаторам здоров’я, а всім нам - миру і добробуту.

Сьогодні вже зрозуміло, що Чорнобиль увійшов не тільки в наше життя, а й в життя багатьох наступних поколінь, а фактично – назавжди. Бо ж територія забруднена багатьма радіонуклідами, деякі з яких  існуватимуть десятки тисяч років.

Керівники району вручили нагороди групі учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.


Зокрема, Почесною грамотою районної ради і районної державної адміністрації нагороджено Івана Микола-йовича Левченка – учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії.

хвилина мовчанняНагороджено також часників ліквідації аварії на ЧАЕС 2 категорії: Бабенка Олексія Івановича, Вибрика Миколу Михайловича, Гречаного Юрія Васильовича, Ілюхіна Володимира Андрійовича, Козака Валентина Миколайовича, Ласкавого Віктора Васильовича, Сікуна Віктора Анд-рійовича, Чередниченка Володимира Івановича та учасників ліквідації аварії 3 категорії: Глінського Анатолія Івановича, Компанійця Миколу Васильовича, Яблонського Степана Терентійовича.

До учасників зібрання звернувся також голова районної громадської організації «Союз – Чорнобиль» Володимир Миколайович Попіль. Він висловив вдячність за увагу до ліквідаторів аварії, які чесно виконали свій обов’язок.

На жаль, далеко не всі з них  дожили до сьогодення. Хвилююче прозвучали слова ведучої:

Україно…Вмирають твої діточки.

Вмирають у місті й селі

На нашій стражденній землі.

Їх душі до неба летять,

У Рай, де зорі горять,

Й не чути набатовий дзвін

Від чорної зірки Полин.

учасники заходу – фото на згадкуПід звуки метронома учасники зібрання вшанували пам’ять земляків, учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, котрі пішли з життя за потойбічну межу, хвилиною мовчання.

Захід пройшов у формі літературно-музичної композиції з хореографічними номерами, демонстрацією слайдів і відеороликів, тематичними піснями, які виконали Леонід Старов, Юлія Біла та Наталія Подкопаєва.

Завершився він загальним фотографуванням, після чого всі учасники відвідали Свято-Покровську церкву, де пройшла заупокійна літургія по спочилим ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

Наш кор.

перед початком урочистостей кожному ліквідаторові школярі вручили ювілейні знаки хореографічна композиція зі свічками

Тамара Сакара та Сергій Завалій вручають нагороду Юрію Гречаному виступає Володимир Попіль

молебень в Свято-Покровському храмі

На знімках: виставка, присвячена сумним роковинам; учасники заходу – фото на згадку; Тамара Сакара та Сергій Завалій вручають нагороду Юрію Гречаному. перед початком урочистостей кожному ліквідаторові школярі вручили ювілейні знаки; виступає Володимир Попіль; хореографічна композиція зі свічками; хвилина мовчання; молебень в Свято-Покровському храмі.