15 квітня з благословення Правлячого архієрея, єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа, священно-служителі пенітенціарного єпархіального відділу відвідали виправну колонію № 49.

Історична подія, яка трапилася цього дня, назавжди залишиться в пам’яті засуджених, адже вперше в цих стінах було відслужено Літургію Передосвяченних Дарів, і прихожани храму, названого на честь Великомучениці Анастасії Узорішительниці, поповнилися справжніми відчуттями днів Великого Посту, які переживають вірні чада Матері Церкви за цим периметром. Адже молитовне єднання віруючих - один з найважливіших кроків до Миру.

Після спільної молитви та причастя всі присутні разом зы священиками соборувалися в Таїнстві Єлеоосвячення. Сім разыв читали Євангеліє, сім разыв священики помазували  прихожан. Дякували за терпіння Господнє, милість, яку він нам дає, за кожен прожитий нами день. Також в даному заходіі брали участь і співробітники цього закладу, що свідчить про непохитність християн в нашій рідній Православній вірі.

Керівництво Петрівської виправної колонії № 49 приділяє велику увага духовному відродженню засуджених, адже саме такі заходи сприяють духовному розвитку засуджених і спонукають їх до переосмислення своїх життєвих цінностей.

Катерина Ляшевич