колектив викладачів ЦДЮТ готується передати волонтерам дитячу допомогу для учасників АТО до Великодніх святКожна молода людина має стати активним учасником розбудови громадянського суспільства, відігравати в ньому важливу роль та нести відповідальність у процесах прийняття рішень на всіх рівнях, які впливають на їх життя, а держава забезпечує доступ молоді до відповідних та необхідних програм і послуг незалежно від статі, географічного положення, соціального, культурного, економічного чинників. У школах нашого району є куточки вшанування прапора, герба, національної символіки, але тепер вимоги сьогодення вимагають більшого акценту. Якщо раніше, почувши Гімн України, діти просто ставали струнко, то тепер більшість з них кладуть руку на серце і ставляться до цього більш відповідально. На базі районного центру дитячої та юнацької творчості створена координаційна рада з представників учнівської молоді, яка проводить волонтерську роботу – кластерні (практичні) семінари, тренінги, підготовку районних масових заходів, зокрема й питання  допомоги учасникам АТО, яка зараз перебуває на чільному місці. Співпраця з владними структурами, з громадськістю, диспути. Музеї оновлюються сторінками сучасної історії про події, які відбуваються на Сході України.

Нещодавно пройшла районна акція серед учнівських волонтерських загонів під назвою «Великдень разом» для воїнів-учасників антитерористичної операції. Ініціатором стала координаційна рада волонтерських загонів учнівських колективів при районних парламентах дітей. Акція проходила з березня по квітень місяць. Активну участь взяли учні Петрівського НВК, Балахівської ЗШ І-ІІІ ст., Луганської ЗШ І-ІІІ ст., Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст., Іскрівської ЗШ І-ІІІ ст., Володимирівської ЗШ І-ІІІ ст., Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст., Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст., Богданівської ЗШ І-ІІІ ст., Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ст., Петрівської ЗШ І-ІІІ ст., які підготували листівки, малюнки, сувеніри, зроблені власноруч, а також шкарпетки, кришечки з пластикових пляшок, мило, серветки, крем для бриття та продукти харчування.

На сьогодні перед нашою державою стоїть завдання - виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності, забезпечення створення умов для інтелектуального, культурного та фізичного розвитку, реалізації науково-технічного та творчого потенціалу молодих громадян.

Виходячи з цього, основна ідея полягає у мотивації громадської активності молодого покоління. Це стане запорукою небайдужості як сьогоднішнього, так і прийдешніх поколінь громадян. Найкращою мотивацією до безкорисливої суспільної праці є почуття гордості за свою державу, співпереживання за минуле, співпричетність до творення її сьогодення та майбутнього. Саме тому патріотичне виховання молоді є одним з найголовніших пріоритетів молодіжної політики в Україні, а сприяння і допомога воїнам, задіяним в антитерористичній операції, котрі захищають територіальну цілісність України, є вкрай важливим чинником для суспільства, а отже, активно висвітлюється засобами масової інформації.

Олена Приходкова.

На знімку: колектив викладачів ЦДЮТ готується передати волонтерам дитячу допомогу для учасників АТО до Великодніх свят.