7 квітня 2016 року працівниками Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області на базі Петрівського НВК за участі підоблікових неповнолітніх проведено спортивні заходи, приурочені до Всесвітнього дня здоров’я. Зокрема, серед учнів молодших та старших класів проводилися змагання з піонерболу та легкої атлетики. Також учням розповіли, чому і як це свято увійшло в традицію, що дата святкування Всесвітнього дня здоров’я приурочена до дня створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, а точніше до дня прийняття статуту цієї організації.
Кожен повинен знати, що у наш час здоров’я — це не просто відсутність хвороб, а, передусім, фізична, психологічна та соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Згідно з даними вчених, здоров’я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, ще близько 40% — соціальними й природними умовами життя, і лише 10% становить спадковість. Тому здоров’я має дуже дорогу ціну, а відтак потрібно себе загартовувати і берегти здоров’я змолоду .
Тож у Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його зберегти якомога найдовше, всім хворим - якнайшвидшого одужання, а всім нам з вами - бути здоровими і життєрадісними! Зі святом вас, дорогі жителі Петрівщини!

Григорій Лось, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області