РІШЕННЯ

від 29 березня 2016 року № 81
смт Петрове

Про затвердження положення про сектор Петрівської районної ради з реєстрації місця проживання фізичних осіб

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 15 березня 2016 року № 01-35/41/1, відповідно до положень Конституції України, керуючись пунктом 27 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та «Про адміністративні послуги», на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», з метою оптимізації роботи щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання осіб, враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань діяльності територіальних громад, об’єднання громадян, регламенту, депутатської етики та дотримання законності, районна рада ВИРІШИЛА:
1. Затвердити положення про сектор Петрівської ра-йонної ради з реєстрації місця проживання фізичних осіб (додається).
2. Встановити, що сектор реєстрації місця проживання фізичних осіб Петрівської районної ради методично підпорядковується Центру надання адміністративних послуг Петрівської районної державної адміністрації.
3. Це рішення оприлюднити в газеті «Трудова Слава» та на офіційному веб-сайті Петрівської районної ради.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань діяльності територіальних громад, об’єднання громадян, регламенту, депутатської етики та дотримання законності.

Голова районної ради Т. Сакара

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор Петрівської районної ради з реєстрації місця проживання фізичних осіб

1.Загальні положення

1.1. Сектор Петрівської районної ради з реєстрації місця проживання фізичних осіб (далі - Сектор) утворюється ра-йонною радою, є підзвітним та підконтрольним районній раді, голові районної ради та заступнику голови районної ради, перебуває в методичному підпорядкуванні Центру надання адміністративних послуг Петрівської рейонної державної адміністрації.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, актами і розпорядженнями Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами центральних та місцевих органів виконавчої влади, рішеннями районної ради, розпорядженнями голови ра-йонної ради, а також цим Положенням.
1.3. Структура сектору затверджується рішенням ра-йонної ради.
1.4. Посадові інструкції працівників відділу затверджуються головою районної ради.

2.Завдання і повноваження сектору

2.1.Сектор здійснює:2.1.1. формування та ведення Реєстру територіальних громад;
2.1.2. реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб у межах Петрівського району Кірово-градської області;
2.1.3. передачу інформації та/або внесення у встановленому законом порядку відомостей про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання/перебування до Єдиного державного демографічного реєстру.
2.2. Сектор має право:
2.2.1. відмовити в реєстрації або зняття з реєстрації місця проживання у випадках, визначених законом;
2.2.2 надавати інформацію про персональні дані на запити державних органів виключно у передбачених законом випадках та в установленому порядку.
2.3. Сектор зобов’язаний:
2.3.1. чітко виконувати свої обов’язки, дотримуючись принципів законності, неупередженості, поваги до громадян, захищеності персональних даних, раціональної мінімізації процедурних дій, доступності та зручності для суб’єктів звернень;
2.3.2. перевіряти подані документи на дійсність та наявність в них недостовірної інформації;
2.3.2. здійснити реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання, а також прийняти рішення про відмову в реєстрації або зняття з реєстрації в день звернення особи.

3. Правила реєстрації місця проживання

3.1 Правила здійснення реєстрації місця проживання, форми необхідних для цього документів, порядок передачі інформації до Єдиного державного демографічного реєстру встановлюється Кабінетом Міністрів України.

4.Структура Сектору

4.1. Структура Сектору, чисельність працівників затверджується рішенням районної ради.
4.2. Начальник, адміністратори Сектору призначаються на посаду відповідно до вимог Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», інших нормативних актів, що стосуються проходження служби в органах місцевого самоврядування.
Інші працівники відділу приймаються на роботу відповідно до Кодексу законів про працю України.
4.3. Сектор очолює начальник.
4.3.1. Начальник сектору відповідно до завдань, покладених на сектор:
4.3.1.1. здійснює керівництво роботою сектору, несе персональну відповідальність за організацію діяльності сектору;
4.3.1.2. організовує діяльність сектору, у тому числі щодо взаємодії із суб’єктами надання послуг, вживає заходи до підвищення ефективності роботи сектору;
4.3.1.3. координує діяльність адміністраторів та інших працівників Сектору, контролює якість та своєчасність виконання ними обов’язків;
4.3.1.4. організовує інформаційне забезпечення роботи Сектору із засобами масової інформації, визначає зміст та час проведення інформаційних заходів;
4.3.1.5. сприяє створенню належних умов праці у Секторі, вносить пропозиції голові районної ради щодо мате-ріально-технічного забезпечення Сектору;
4.3.1.6. розглядає скарги на діяльність чи бездіяльність працівників Сектору;
4.3.1.7. може здійснювати функції адміністратора;
4.3.1.8. готує та надає на затвердження голові районної ради посадові інструкції працівників Сектору;
4.3.1.9. виконує інші повноваження згідно з законодавчими актами та положенням про Сектор;
4.4. Сектор під час виконання покладених на нього завдань взаємодіє з центральними та місцевими органами виконавчої влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами або організаціями.

4.5. Час прийому суб’єктів звернень у секторі становить не менш як шість днів на тиждень та шість годин на день з перервою на обід. Сектор, не рідше ніж два дні на тиждень, здійснює прийом суб’єктів звернень до 20-ї години. Сектор може здійснювати виїзні прийоми суб’єктів звернень згідно затвердженого графіку та в порядку, визначеному положенням та інструкціями.

РІШЕННЯ

від 29 березня 2016 року №86
смт Петрове

Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, що відво-диться в оренду громадянину Миколі Степановичу Філіпенку

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 15 березня 2016 року № 01-13/68/1, заяву громадянина Філіпенка Миколи Степановича від 01.02.2016 року, технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, загальною площею 73,3000 га, що надається в оренду громадянину Миколі Степановичу Філіпенку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Малинівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населених пунктів), розроблену Державним підприємством «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», на підставі висновку державної експертизи землевпорядної документації Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області від 24 лютого 2016 року № 140, відповідно до статті 23 Закону України «Про оцінку земель», статті 9 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації», статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, екологічної безпеки, раціонального використання місцевих природних ресурсів, благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку від 22 березня 2016 року № 9 районна рада ВИРІШИЛА:
1. Затвердити технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, загальною площею 73,3000 га, що надається в оренду громадянину Миколі Степановичу Філіпенку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (під господарськими будівлями і дворами) на території Малинівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населених пунктів), розроблену Державним підприємством «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (додається).
2. Рішення районної ради набирає чинності з дня оприлюднення його на офіційному веб-сайті Петрівської районної ради Кіровоградської області.
3. Головному редактору районної газети «Трудова слава» опублікувати дане рішення в газеті.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань агропромислового комплексу, екологічної безпеки, раціонального використання місцевих природних ресурсів благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства транспорту і зв’язку.

Голова районної ради Тамара Сакара