призери конкурсуДля будь-якої здорової дитини рухова активність є життєвою необхідністю, через яку вона  пізнає світ. Заняття фізкультурою і спортом дозволяють зберегти здоров’я, самореалізуватися, знайти нових друзів.

Щороку районний фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я» збирає своїх учасників та активних глядачів до Петрівського Будинку культури, куди цього разу з’їхалися дев’ять команд загальноосвітніх закладів нашого району. У залі були присутні й члени журі у складі Григорія Москальця, Валентини Савостікової, Валентини Бойко та Ірини Лугової.

Всі діти бачать себе зірками або баскетболу, або футболу, а в залі запалали нові зірки: паркуру, брейк-денсу, акробатики, гімнастики. Популярізація здорового способу життя серед дітей спонукає їх займатися улюбленими видами спорту, консультувати зразками здорового та корисного харчування, відкривати у молоді спортивні таланти. На сцені конкурсанти були і в образах лікарів, і професійних тренерів та спортивних консультантів, і дієтологів. Охоче розповідали глядачам про шкідливі звички й безцінну користь вітамінів. Певне, слід завдячувати вчителям і тренерам, які зуміли не тільки навчити, але й зарядити дітей любов’ю до спорту, виховати звичку до здорового способу життя, адже всі звички закладаються в дитинстві.

Літні майданчики – найкраще, що було зроблено нашою владою для підростаючого наймолодшого  покоління, але дітки швидко ростуть і їм для подальшого розвитку і тренувань непогано було б мати спортивні літні тренажери, де б вони займались разом з батьками і друзями. Прикладом справжньої турботи про молодь є спортивні майданчики, оснащені спортивними тренажерами, на території Ганнівської сільської ради. Такими прикладами ми могли б  зміцнити Україну, зробити здорове активне життя повсякденною звичкою кожного.

На завершення фестивалю команди-учасниці змагань були нагороджені дипломами та грамотами.

Дуже хочеться, щоб такі змагання проводилися якомога можна частіше, а участь у них брали якомога більше дітей.

Олена Приходкова

учасники фестивалю

На знімках: призери конкурсу; учасники фестивалю.