керівники району веселилися разом з учасниками святаМинулої суботи вперше за багато років у Петровому відзначили свято Масляної (до цього єдиний раз Масляну святкували щонайменше ще років зо 20 тому). Втім, цього разу свято відзначала, без перебільшення, вся Україна. І це добре, що десь «на високому рівні», у цей непростий для України час, вирішили підняти людям настрій, змусити з оптимізмом і з любов’ю одне до одного чекати дня прийдешнього. Бо ж на тлі того, що відбувається в Росії, де на схожих заходах людей годують млинцями з … лопат, а іноді у натовп просто кидають, як собакам, ковбасу, за яку люди б’ються, українці показали, що святкувати можна весело, запально, а головне – цивілізовано.

Як би там не було, свято вдалося.

У ньому взяли участь делегації кількох сільських рад, установ і підприємств райцентру, які відповідним чином оформили свої намети, презентували власні кулінарні вироби, взяли участь у конкурсах тещ і зятів, на кращі млинці і кращу світлицю. У програмі свята були веселі ігри і змагання: як для дорослих, так і для дітей. І, звичайно ж, всі бажаючі мали змогу пригоститися козацькою кашею, варениками, млинцями, іншими смаколиками.

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 11 березня 2016 року № 7 - р

Про скликання п’ятої сесії  районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

  1. Скликати п’яту сесію районної ради сьомого скликання 29 березня 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
  2. На обговорення винести наступні питання:

2.1. Про внесення змін та доповнень до Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання.

2.2. Про виконання районної програми “Оборона” на 2011 – 2015 роки.

2.3. Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №12 «Про районний бюджет на 2016 рік».

2.4. Про районну программу протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2016-2020 роки.

2.5. Про затвердження Положення про порядок встановлення меморіальних дощок та знаків на території району.

  1. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Голова районної ради Т.Сакара

Минулого тижня в Кіровограді відбулася чергова звітно-виборна конференція обласної організації національної спілки журналістів України. Делегати конференції заслухали звіт її багаторічного голови Юрія Миколайовича Сердюченка, котрий очолював журналістів Кіровоградщини упродовж останніх дев’ятнадцяти років, та задовольнили його клопотання «про відставку» в зв’язку з сімейними обставинами (виїздом в інший регіон України).

Новим же головою став  Петро Мельник – колишній редактор Новоукраїнської районної газети «Новоукраїнські новини», який впродовж кількох останніх років працював на адміністративних посадах в обласній державній адміністрації, а згодом - власним кореспондентом газети «Голос України» по Кіровоградській області. Крім того, Петро Петрович на час проведення зазначеної конференції виконував обов’язки першого заступника голови обласної організації НСЖУ. Його кандидатуру, висунуту членами правління обласної організації, підтримали 74 делегати з 75-ти, зареєстрованих на конференції. Новообраний голова запропонував колегам також затвердити новий список членів правління, тож делегати підтримали цю пропозицію. Щоправда, кілька досвідчених і авторитетних журналістів попросили зняти свої кандидатури, запропонувавши замість себе молодих і перспективних колег. Конференція врахувала їх побажання, тож склад правління, в якому авторитет і досвід поєдналися з молодістю і завзяттям, було затверджено в складі 15 осіб. За узгоджений список проголосували абсолютна більшість присутніх на конференції делегатів.

Рішення

від 26 лютого 2016 року    № 56

Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій до Петрівської  районної ради Кіровоградської області

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 15 лютого 2016 року № 01-13/31/1, відповідно до положень Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», пункту 6 частини 1, частини 2 статті 43, статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою розширення можливостей реалізації права громадян на звернення до Петрівської районної ради Кіровоградської області із застосуванням ефективних новітніх методів, зокрема, шляхом електронної петиції, враховуючи висновки і рекомендації постійної комісії районної ради з питань діяльності територіальних громад, об’єднань громадян, регламенту, депутатської етики та дотримання законності від 18 лютого 2016 року № 10, районна рада ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій до Петрівської районної ради Кіровоградської області згідно з додатком.
  2. Виконавчому апарату Петровської районної ради підготувати відповідні зміни до Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання.
  3. Рішення районної ради набирає чинності з дня його прийняття.
  4. Дане рішення офіційно оприлюднити в газеті «Трудова Слава» та на офіційному веб-сайті Петрівської районної ради.
  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Петрівської районної ради з питань діяльності територіальних громад, об’єднань громадян, регламенту, депутатської етики та дотримання законності.

Голова районної ради Т. Сакара

 

Вимоги до прийняття на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу

На військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу приймаються:

-      громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби;

-      військовозобов’язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою.

Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу становить від 18 до 60 років.

Основними (вимогами) під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

-      стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками та показниками профвідбору;

-      фізична підготовленість та психологічна стійкість кандидата на військову службу;

-      загальноосвітній рівень;

-      мотивація до військової служби;

-      рівень сформованості ідейних цінностей, моральних та професійних якостей.

Строки військової служби при прийнятті на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу

Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

-      з військовослужбовцями, прийнятими на посади рядового складу — строком на 3 роки;

-      з військовослужбовцями, прийнятими на посади сержантського і старшинського складу — строком від 3 до 5 років, залежно від згоди сторін;

-      з військовослужбовцями, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану — до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію;

Смерть людини — це завжди тяжка втрата. Коли вона покидає цей світ, залишає частинку себе в нашій пам’яті  і стає мірилом усіх  справ та вчинків.

9 лютого на 89 році життя перестало битися серце шанованої у Петрівському районі людини - Шаповалова Федора Єлисейовича. Порядний, доброзичливий, чуйний батько та чоловік, вимогливий керівник. Його життя було яскравим прикладом чесності, мудрості, працелюбності.

Увесь трудовий шлях Федір Єлисейович пройшов освітянською нивою.

У 1959 році вперше переступив поріг Балахівської школи в статусі її директора. Хвилювало питання: як зробити діяльність колективу майстернею мудрості, працелюбності, гуманності. Скільки зусиль доклав Федір Єлисейович, щоб школа виділялася серед інших. Він ніколи не пасував перед труднощами, був щирим та небайдужим, чим заслужив глибоку повагу та авторитет серед колег, однодумців та тих, хто був поруч. Уроки історії, які він викладав, були цікавими та змістовними. Любив школу, дітей, і вони йому відповідали взаємністю. Учні із вдячністю згадують ерудованого, тактовного, доброго, красивого директора.

У всьому допомагала і підтримувала Федора Єлисейовича його любляча дружина –Зоя Іванівна Шаповалова, учитель математики, досвідчений педагог. Вона стала його надійною опорою. Разом виховали прекрасного сина, мають двох онуків і двох правнуків.

Із життя пішла людина, яка завжди творила добро та була надійним другом, товаришем, однодумцем. Федір Єлисейович ніколи не впадав у відчай, запалював серця оточуючих оптимізмом та вірою, об’єднував своєю невтомною енергією.

Важко знайти слова, які могли б зменшити біль тих, хто втратив близьку і дорогу людину. У цей скорботний час ми всією душею поділяємо з вами,  Зоє Іванівно, всю глибину непоправної втрати. Бережіть себе та йдіть далі дорогою долі, адже Вам є для кого жити.

Нехай же пухом буде земля Федору Єлисейовичу, а світла пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Друзі, знайомі, кума, колеги Балахівської ЗОШ.

У Петрівській виправній колонії № 49 відзначили МаслянуПокине серце кам’яне

Важкий тягар образ.

Стануть промовою

полум’яною

Два слова -

Бог простить.

Масляна одне з найрадісніших і світлих свят. Час, коли за традицією просять пробачення за недосконалі вчинки. З радістю проводжають зиму і зустрічають довгождану весну. У прощену неділю засуджені Петрівської виправної колонії № 49 змогли також поринути в світлу атмосферу Масляної, з її красивими народними ігрищами та обрядами.

Програмою свята було передбачено безліч конкурсів, таких, наприклад, як конкурс на краще знання приказок і загадок про Масляну. Варто зазначити, що засуджені брали найактивнішу участь у святі, нарівні змагалися в дотепності, винахідливості й спритності.

Завершилося свято, як і належить за українською традицією, урочистим богослужінням, яке провів настоятель храму Вознесіння Господнього, ієреєй Михайло Царук, за благословення Преосвященнійшого єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа.

Катерина Ляшевич, Петрівська виправна колонія управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49)

Рішення

від 15 березня 2016 р. № 23

с. Йосипівка

Про внесення змін до проекту містобудівної документації щодо коригування Генерального плану села Йосипівка з приводу встановлення меж населеного пункту

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної документації» та враховуючи рішення комісії щодо врахування громадських інтересів під час коригування Генерального плану села Йосипівка з приводу встановлення меж населеного пункту, сільська рада вирішила:

  1. Внести зміни до проекту містобудівної документації щодо коригування генерального плану села Йосипівка з приводу встановлення меж населеного пункту.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань агропромислового розвитку, економічної безпеки та раціонального використання природних ресурсів.

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова