Народні звичаї – це ті неписані закони, найміцніші елементи, що об’єднують людей в один народ, в одну націю.

Ми вдивляємося у рідну давнину, бажаємо зрозуміти, відчути, почути духовність наших предків, зв’язати сьогодення з історичним корінням. Тож разом, дружним шкільним колективом, вчимо вірші та колядки, знайомимось, хто ж такий Миколай? Отже, щоб зв’язати минуле із сьогоденням, щоб живитися від народної криниці, ми знайомимось зі змістом свята св. Миколая і доносимо його до наших дітей. Вони з особливим нетерпінням чекають на нього - бо для них - це веселе дійство і подарунки.

Учні початкових класів, традиційно, напередодні свята поповнюють свою скарбничку добрих справ. Серед них: допомога батькам, людям похилого віку, листи воїнам АТО, листівки до свята. Упродовж тижня учні виготовляють подарунки для наймолодших жителів нашого мікрорайону - вихованців дитячих закладів. І після шкільного веселого свята «Миколай нас не забув» відвідають дитячі садки в Малинівці та Чечеліївці, де наших посланців чекатимуть з особливим нетерпінням, адже цей візит пов’язаний з подарунками і гарним настроєм. А на завершення свята глядачі-малята, разом зі своїми вихователями і вчителями,  обов’язково напишуть листа Святому Миколаю, в якому знову проситимуть подарунків, здоров’я всій родині, а найголовніше - миру в Україні.

Невідомо, якою стане людина через тисячу років, але якщо відняти у сьогоднішньої людини нажитий віками, отриманий нею у спадок скарб свят та обрядів, то вона все забуде, всього розучиться й муситиме все починати спочатку.

Інна Філіпенко, заступник директора з навчально-виховної роботи Чечеліївської ЗШ І-ІІ ступенів