перерізання стрічкиДнями в Петровому відбулася подія, на яку вже досить довго чекали батьки, діти і працівники ДНЗ «Рудана» - було завершено роботи по реалізації першого етапу проекту ЄС ПРО ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» по заміні старих вікон на енергозберігаючі металопластикові склопакети, в ході якого було замінено 51 вікно.

З цієї нагоди до «Рудани» завітали голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, заступник голови РДА Тетяна Панета, Петрівський селищний голова Світлана Тилик і начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець. Прибули також координатор обласного підрозділу впровадження проекту Олена Радул та представник підрядної організації - комерційний директор ПП «Роспринт» Володимир Ярош. У заході взяли участь керівник громадської організації «Батьки «Рудани» Людмила Канатенко, працівники ДНЗ, представники батьківської громадськості.

З привітаннями з нагоди завершення проекту виступили С.Завалій, Т.Сакара, С.Тилик. Вони висловили подяку всім, хто брав участь в реалізації проекту - Олені Радул за суттєву організаційну допомогу, керівництву громадської організації - за наполегливість і терпіння, підприємству-підряднику - за якісне виконання робіт. Промовці наголошували на тому, що тісна співпраця і небайдужість – запорука успіху, свідчення того, що разом ще можна зробити багато потрібних і важливих для громади району справ. Завершено тільки перший етап реалізації проекту по заміні вікон в ДНЗ «Рудана», однак є сподівання, що згодом цю справу буде остаточно доведено до кінця. Співпраця з проектом «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» триває, бо на території району впроваджуються в життя ще три мікропроекти.

С.Тилик, Т.Сакара, С.Завалій, В.Ярош, О.Радул, Т.Панета – гості «Рудани»О.Радул нагадала про те, що загалом на території Кіровоградщини вже реалізовано 117 проектів, але з нашим районом їй особливо приємно працювати, бо тут ставляться до цієї роботи надзвичайно відповідально, відчувається неабияка зацікавленість і підтримка з боку керівництва району. Тож вона висловила сподівання, що продуктивна співпраця триватиме й надалі.

Л.Канатенко також висловила вдячність за підтримку О.Радул, керівництву району та селищної ради, зауважила, що підрядна організація виконала роботи якісно, а ефект від того, що в приміщеннях стоять нові вікна, які відповідають кращим євростандартам, вже відчутний – середня температура в закладі підвищилася одразу на 5 градусів.

Від дирекції ДНЗ «Рудана» пролунали також слова вдячності всім, хто взяв участь в реалізації проекту, надавши благодійну та організаційну допомогу: С.Завалію, народному депутату України А.Кузьменку, генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюку, керівникам ПП «Дружба» В.Волкову, ПП «Малина» М.Дуді, ПСП «Райпольське» В.Деркачу, приватним підприємцям М.Головіну та Л.Мерві.

На завершення заходу вихованці «Рудани» порадували гостей новорічними піснями, привітавши їх таким чином з наступаючими новорічними святами.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

діти вітають учасників зібрання піснями

На знімках: С.Тилик, Т.Сакара, С.Завалій, В.Ярош, О.Радул, Т.Панета – гості «Рудани»; діти вітають учасників зібрання піснями.