учасників змагання вітають Сергій Завалій і Тамара СакараНашій державі у наступному році виповниться лише 25 років, тож і День Збройних Сил України вважається молодим святом. З часу існування Української Армії, останні ось уже майже два роки стали справжнім випробуванням її на міць, витримку, мужність, та патріотизм. Першими захисниками незалежності та цілісності держави від сепаратизму та російської агресії, поряд з регулярними військами, стали кілька сотень добровольців з Майдану, які сформували перші добровольчі батальйони. Серед добровольців та мобілізованих бійців, котрі котрі воюють на Сході, є багато наших земляків. Нині демобілізовані з лав Української Армії воїни ведуть активну громадську діяльність. Однією з важливих її складових є патріотична робота серед учнівської молоді.

Змагання під назвою «Гартуймося, хлопці!», приурочені до Дня Збройних Сил України, відбулися на минулому тижні в спортивному залі Петрівського НВК-гімназії між командами учнів 11-х класів та демобілізованих воїнів - учасників АТО. Їх гучними оплесками та квітами зустріли учні НВК. Присутні на змаганнях голова районної державної адміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара привітали учасників змагань та уболівальників зі святом, подякували воїнам АТО за наш захист та побажали здоров’я, наснаги і родинного затишку, а командам - перемоги.

Напружену боротьбу двох команд оцінювало журі у складі: заступника голови районної державної адміністрації Тетяни Панети, голови громадської  організації учасників АТО «Захисник Петрівщини» Сергія Савченка, начальника служби у справах дітей РДА Ірини Лугової  та заступника директора з навчально-виховної роботи Петрівського НВК Світлани Калінчук. Силу та спритність хлопці демонстрували у майстерності прицільної стрільби з пневматичної гвинтівки, володіння м’ячем, шайбою. А ще змагалися у силових видах спорту, найцікавішим з яких стало перетягування каната.  З незначною перевагою, лише в 1 бал, перемогу здобула команда учасників АТО «Захисник Петрівщини». Команда отримала грамоту, кубок та цінний подарунок від керівництва району. Не залишилася поза увагою і команда учнів 11-х класів «Козаки». Сергій Завалій і Тамара Сакара подарували їм футбольний м’яч. А в номінації «Кращі гравці» нагороди отримали  Роман Бурковський з команди учасників АТО «Захисник Петрівщини» та Олександр Рева з команди учнів 11-х класів «Козаки» . У номінації «Краща команда вболівальників» приз отримала активна команда вболівальників Петрівського НВК.

виконаня вправ з кульової стрільбиЗатим до всіх учасників свята звернулися команда учасників АТО та голова волонтерського руху Петрівщини Алла Горністова. Вони подякували за організацію змагань та вручили грамоти громадської організації учасників АТО «Захисник Петрівщини» кращому вболівальнику (ним обопільним рішенням обох команд визнано Тамару Сакару) та капітану команди «Козаки»Володимиру Висоцькому, а ще футболку «Захисник Петрівщини». Слід зазначити, що під час змагань панувала дружня атмосфера та веселий настрій.

У цей день також відбулися змагання з шахів, шашок та кульової стрільби серед воїнів-інтернаціоналістів та ветеранів праці. В кульовій стрільбі І-ше місце виборов учасник бойових дій в Афганістані Володимир Кравченко, ІІ-ге - учасник бойових дій в Чехословаччині Микола Стрижак, ІІІ-тє – волонтер Валерій Висоцький.

І місце у змаганнях з шахів та ІІ місце у змаганнях з шашок виборов Іларіон Глущенко, ІІ місце у змаганнях з шахів та І місце у змаганнях з шашок - Олександр Лук’янов, ІІІ місце як у змаганнях з шахів, так і в змаганнях з шашок посіла Клавдія Мєждєлова .

Сергій АНДРУСЕНКО.

перетягування каната нагороди від керівників за перемогу в змаганні отримує капітан команди учасників АТО «Захисник Петрівщини» Роман Бурковський

лександр Хрокало нагороджує Олександра Реву команда вболівальників Петрівського НВК

спільне фото на згадку

На знімках: учасників змагання вітають Сергій Завалій і Тамара Сакара; виконаня вправ з кульової стрільби; перетягування каната; нагороди від керівників за перемогу в змаганні отримує капітан команди учасників АТО «Захисник Петрівщини» Роман Бурковський; Олександр Хрокало нагороджує Олександра Реву; команда вболівальників Петрівського НВК; спільне фото на згадку.