Віталій МіняйлоАктивна життєва позиція Віталія Міняйла - запорука успіху, що діє не зважаючи на інвалідність

Одним із найважливіших питань у роботі фахівців Петрівського РЦЗ є допомога у працевлаштуванні осіб з інвалідністю. Адже під впливом багатьох факторів, серед яких є невпевненість у собі, ставлення суспільства, почуття непотрібності, людина з обмеженою працездатністю втрачає можливості для самореалізації.

Віталій  є запереченням усіх вищезазначених факторів. Цілеспрямований, впевнений, активний, комунікативний, організований - саме так можна охарактеризувати цього молодого чоловіка.

Свого часу Віталій закінчив Луганське професійно - технічне училище — інтернат, де отримав професію складальника верху взуття. Останнім часом працював сторожем у КП “Петрівське”, проте думками час від часу повертався до давньої мрії — створити власну майстерню з ремонту взуття. Не зважаючи на певні функціональні обмеження у своїх можливостях (інвалід ІІ групи ураження опорно — рухової системи) та за підтримки спеціалістів центру зайнятості, він свою давню мрію таки втілив у життя. Сьогодні у майстерні Віталія роботи дуже багато: і підбори замінити, і прошити, і проклеїти, й профілактику зробити.

Його активна життєва позиція є прикладом великого життєлюба. Щодня у невеличкій майстерні Віталія до пізнього вечора горить світло. То світло добра, працелюбності, щирості, оптимізму. А інакше просто не могло і бути, адже вдома на нього чекають любляча дружина і маленька донечка Женя.

Тетяна Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівського РЦЗ