15 листопада 2015 року з благословення Преосвященнійшого єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа староста Православної церкви Сергій здійснив молебень із засудженими Петрівської виправної колонії №49, які долучилися до акції пам’яті «Молимося за Париж» внаслідок подій, що сталися 13 листопада у столиці Франції.

«Ми усі шоковані новинами з Франції. А сьогодні прийшли сюди, щоб вшанувати пам’ять невинно загиблих людей, бо ніколи не знаєш, де це може статися наступного разу - у Парижі, в Лондоні чи ще деінде» - звернувся до присутніх староста Православної церкви Сергій. – «Тож давайте  побажаємо миру і любові людям у Франції. Закликаю вас завжди зберігати в серцях духовність, бути добрими, справедливими, милосердними, готовими завжди прийти на поміч ближньому у лиху годину. Адже слід пам’ятати божі заповіді і намагатися максимально дотримуватися їх».

Після проповіді всі присутні  запалили свічки, й поки йшла служба - весь час тримали їх у руках. Жалобний захід з нагоди цієї сумної дати справив на присутніх велике враження.

Катерина Ляшевич Петрівська виправна колонія управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49)