Такими словами з пісні можна почати розповідь про наше мальовниче село Сергіївку, яке дуже маленьке, але скільки енергії мають місцеві жителі, скільки ентузіазму! І все це завдяки нашому сільському голові Ніні Степанівні Цапенко та генеральному директору ТОВ «АФ «П’ятихатська» Олександрові Григоровичу Поворознюку.

Наші «тато» і «мама» (саме так ми їх уже давно між собою називаємо) працюють дружним тандемом ось уже п’ять років, але зроблено за цей час стільки, скільки не було зроблено за останні десятиліття. Адже таких керівників, які б створили міцне ядро із поєднання бізнесу, влади і громади, у нас ще не було жодного разу.

Ідеї, які виникають у Ніни Степанівни, інколи здаються настільки приголомшливими та сміливими, що, виникають сумніви щодо їх здійснення. Але всі її найсміливіші проекти, згодом стають об”єктивною реальністю.

Маленьке село, яке начебто б мало бути всіма покинуте і забуте, як, на жаль, більшість сіл в нашій сьогоденній Україні, - процвітає, та ще й як процвітає! Воно газифіковане, водопостачання налагоджене, для дітей зроблений такий дитячий майданчик, якому позаздрять навіть городяни. Він розташований в центрі села, тож всі, хто проїздить мимо до Іскрівського храму або до зони відпочинку на р. Інгулець, захоплено і з подивом милуються гарними малюнками та поробками, які створено руками місцевої молоді. Працювали всі дружно: батьки встановлювали майданчик, який придбала сільська рада, а будматеріалами та ошатним парканчиком забезпечила ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська». Тож у нас тут очевидна тісна співпраця бізнесу, влади і громади, а приказка «Гуртом і батька добре бити» черговий раз це підтверджує.

Восени 2014 року розширено береги річки, яка протікає через село, зроблено перехідну кладку та доробляється переїзний місток, і знову ж таки береться до уваги думка людей, які тут же вносять пропозиції, як зробити місток ще кращим та безпечнішим для пішого переходу.

Село повністю освітлене за рахунок сільської ради, вечорами, коли вийдеш на вулицю та бачиш яка краса - дякуєш такому голові.

По Молодіжній вулиці, яка одна на селі була непрохідною в весняно-осінній період дощів, Олександр Григорович розпочав роботи по насипанню дороги. Тож ми дуже сподіваємося, що скоро вже все буде зроблено, адже, зазвичай, наші керівники слів на вітер не кидають. І якщо комусь щось не подобається, (на жаль, зрідка й таке трапляється), то все це від заздрощів та злості, адже ще жоден керівник не був для всіх хорошим. Зазвичай, палки в колеса ставлять ті, хто сам ні на що не здатний, нічого не робить, тільки критикує.

Втім нас так просто не зламати - це довели наші новообрані депутати, один з яких нещодавно повернувся із зони АТО, де виконував свій священний обов’язок по захисту цілісності і непорушності кордонів нашої Батьківщини, і також балотувався в депутати сільської ради, а зараз активно взявся до роботи. Хлопці настільки швидко організували молодь для роботи по розчищенню лісового куточка від кущів та пагонів, що за дві години жіноча бригада вже  і дерева підбілила.

Так що наша Сергіївка - це маленький рай! Не вірите - приїздіть та подивіться!

Якби наше керівництво та у  Верховну Раду -

Воно б зразу Україну привело б до ладу;

Було б їсти, було б пити, було б за що жити

І простим звичайним людям було б де робити.

Адже треба прислухатись до думки народу -

Тоді буде мир і спокій, буде і свобода!

Тетяна Гордієнко с. Сергіївка