Почесну грамоту отримує директор дитячої музичної школи Ірина ПовалійВсі ми любимо музику, але по-різному: хтось більше, а хтось менше, але зовсім байдужих немає, адже ці чарівні звуки приходять до нас ще з раннього дитинства з маминою колисковою, і вже супроводжують все життя. Серед різних календарних свят у жовтні увесь світ відзначає Міжнародний день музики.

Петрівська дитяча музична школа в цей визначний для митців день розпочинає новий навчальний рік і проводить традиційну посвяту в «Юні музиканти» та «Юні танцюристи». Цього дня привітати малечу прийшли голова районної ради Світлана Тилик, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та начальник відділу культури і туризму Наталія Подкопаєва. Всі вони схвально говорили про захоплення мистецтвом учнів. Раділи їхнім досягненням, бажали нових творчих успіхів. Викладацький склад музичної школи був нагороджений відзнаками, зокрема спільну Почесну грамоту районної ради та райдержадміністрації отримала директор закладу І.І. Повалій, Грамотами відділу культури і туризму нагороджені викладачі О.В. Котеленець, М.М. Дробязко, О.І. Копійка, К.О. Карабилова, директор Новостародубської ДМШ А.А. Мотько. Затим вихованці виступили з концертною програмою, в якій продемонстрували свої таланти в музиці, піснях і танцях. Під час свята діти переглянули тематичний мультиплікаційний фільм, який допомагає розумітися на нотах. У цей день почесні гості подарували школі два аудіо-програвачі, які значною мірою поліпшать навчально-виховний процес, а діти отримали сувенірні значки та солодощі.

Мета заходу-виховання у дітей розуміння мистецтва та любові до нього. Серед глядачів у залі було більшість школярів, котрі із захопленням спостерігали за дійством на сцені.  Дехто з них також вирішив стати учнем музичної школи, яка в наступному році святкуватиме свій п’ятдесятирічний ювілей.

Сергій АНДРУСЕНКО.

юні піаністи Вася Калиніченко та Іра Іванченк танець у виконані колективу «Бебі-бум»

Вєроніка Подкопаева, Аліна Вєрік та Аліна Йовенко поповнили групу юних танцюристів

 

На знімках: Почесну грамоту отримує директор дитячої музичної школи Ірина Повалій; юні піаністи Вася Калиніченко та Іра Іванченко; танець у виконані колективу «Бебі-бум»;  Вєроніка Подкопаева, Аліна Вєрік та Аліна Йовенко поповнили групу юних танцюристів.