С.Тилик та С.Завалій вітають культ-працівниківПрацівники культосвітньої галузі зазвичай працюють у той час, коли інші святкують, адже саме організація і проведення різноманітних святкових заходів є одним з головних напрямків їхньої діяльності. За кожним яскравим дійством стоїть наполеглива, нелегка і, чесно кажучи, не дуже вдячна робота, головною складовою якої є ентузіазм і винахідливість. Бо ж, на жаль, матеріально-технічне забезпечення культосвітніх закладів, без якого надзвичайно важко створити яскраву виставу чи концерт на сучасному рівні, досить скрутне. Та й заробітна плата культармійців, в першу чергу – працівників клубних установ - одна з найнижчих.

Та цього разу відзначення Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва перетворилося на справжнє свято саме для них – культпрацівників. До його проведення долучилися, звичайно, і самі герої свята, та чималий внесок внесли і їхні колеги по гуманітарній сфері – працівники освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. До того ж, вперше за багато років у відзначенні професійного свята культпрацівників взяло участь все керівництво району – голова райдержадміністрації Сергій Завалій, його заступники Олександр Лукашов та Тетятна Панета, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Семехова та голова районної ради Світлана Тилик. Були присутні і чимало керівників органів місцевого самоврядування. Це стало свідченням того, що на галузь культури нарешті таки звернули належну увагу, тож вона отримає підтримку, поліпшиться її матеріальна база, що буде гарним стимулом для того, аби творчі колективи і виконавці району домагалися нових творчих успіхів.

А вони – успіхи – є, і досить вагомі. Про це говорив С.Завалій, вітаючи культпрацівників зі святом:

на сцені козацьке тріо Володимирівського СБК- Ви даруєте людям радість, позитивні емоції. Наші культармійці – одні з кращих в області. Свідченням цього є те, що наші творчі колективи стають переможцями, призерами і лауреатами багатьох обласних і Всеукраїнських конкурсів, фестивалів, інших заходів. Хочу сказати слова подяки і працівникам бібліотек, які ведуть наполегливу роботу щодо пропаганди книжки, яку ніщо не замінить. Разом з тим, вони йдуть в ногу з прогресом, широко застосовуючи у своїй роботі комп’ютерні технології.

Нам хочеться, щоб в райцентрі був гарний Будинок культури, в якому б затишно почувалися і працівники, і відвідувачі. Тому найближчим часом у приміщенні будуть замінені вікна, а в подальших планах – капітальний ремонт покрівлі.

Тож вітаю зі святом пра-цівників галузі, учасників аматорських колективів, бажаю всім щастя, натхнення, творчих успіхів. А, щоб свято було приємнішим, всі працівники отримають премію, – повідомив Сергій Володимирович.

Також з вітальними словами до культпрацівників звернулася С.Тилик. Вона сказала:

дует у складі Д.Суліми та Н.Подкопаєвої- Вітаю вас, колеги, зі святом. Саме колеги, бо я також маю музичну освіту, тривалий час працювала з дітьми, керувала командою КВК нашого кар’єру – кращою на той час в лізі металургійної галузі України.

Кажуть, що ви несете людям красу, гарний настрій і відчуття свята, і це не пафос. Бо, якщо люди святкують, то в країні далеко не все погано.

Я приєднуюся до слів голови райдержадміністрації про необхідність підтримки галузі культури. Як майбутній Петрівський селищний голова, я обіцяю не стояти осторонь, а також буду допомагати культпрацівникам селища.

Щастя вам, гарного настрою і мирного неба!

Вітали героїв свята також Т.Панета, О.Семехова, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Н.Подкопаєва. Зі словами вдячності за поздоровлення і увагу до галузі культури виступила директор районного Будинку культури Л.Кущ.

А потім настали приємні хвилини нагородження.

 художній колектив працівників соціальної сфериГрамотами райдержадміністрації нагороджені Людмила Кущ – директор РБК, Людмила Спіцина – методист РБК, Леонід Старов – методист РБК, Леонід Яненко – директор Володимирівського СБК, Олександр Донець – директор Луганського СБК, Віктор Чумак – художній керівник Луганського СБК, Леніна Шульга – директор Червонокостянтинівського СБК, Костянтин Песецький – директор Чечеліївського СБК, Василь Антипенко – художній керівник Олександрівського СК, Дарія Когут – керівник народного аматорського фольклорного колективу «Джерело» Олександрівського СК, Ганна Михайличенко – завідуюча Петрівським СК, Марина Дроб’язко – викладач Петрівської ДМШ, Оксана Копійка – викладач Петрівської ДМШ, Андрій Мотько – директор Новостародубської ДМШ, Марія Буртова – викладач хореографії Новостародубської ДМШ, Лідія Сидоренко – бібліотекар районної дитячої бібліотеки, Людмила Назарчук – бібліотекар районної дитячої бібліотеки, Галина Кравченко – бібліотекар Баштинської СБ, Тетяна Овсюк – бібліотекар Ганнівської СБ, Ірина Зелінські – бібліотекар центральної районної бібліотеки. Нагороди вручали С.Завалій та С.Тилик.

Т.Панета привітала культпрацівників і нагородила Грамотою райдержадміністрації ветеранів культосвітньої ниви. Нагороди отримали: Валентина Рябоконь – засновник народного аматорського квартету «Елегія» районного Будинку культури, Іван Сердюк – краєзнавець, в минулому методист з охорони культурної спадщини, Надія Пранцан – багато років працювала методистом РБК, Галина Мельник – всю свою трудову діяльність провела на посаді завідуючої Петрівським сільським клубом, Світлана Молотковська – 35 років пропрацювала директором Водянського СБК, Зінаїда Сперисенко – працювала в культурі на різних посадах, зокрема багато років – директором ра-йонного музею історії, Тамара Орлова – в минулому викладач і директор Петрівської ДМШ, Вікторія Максімова – викладач Петрівської ДМШ, учасник квартету «Елегія».

Грамотою відділу культури і туризму райдержадміністрації нагороджені Ірина Повалій – директор Петрівської ДМШ, Оксана Котеленець – викладач Петрівської ДМШ, Світлана Сапок – директор районного музею історії, Тетяна Мартиненко – директор центральної районної бібліотеки, Ніна Єременко – директор дитячої районної бібліотеки, Світлана Гонта – бібліотекар Володимирівської сільської бібліотеки, Тетяна Танчинець – методист РБК, Анатолій Гибало – методист РБК, Наталія Педан – методист РБК, Валентин Кущ – методист РБК, Юрій Скарга – водій РБК, колектив централізованої бухгалтерії відділу культури і туризму райдержадміністрації. Нагороди вручила Н.Подкопаєва.

Грамотами відділу культури і туризму РДА нагороджені також активні учасники художньої самодіяльності РБК: Олександр Хрокало, Юлія Шевченко, Анна Орос, Тетяна Луніна, Дмитро Суліма та Сергій Дейлік. Голова райкому профспілки працівників культури Галина Бискуб також привітала колег зі святом і вручила профспілкові нагороди Тетяні Грідасовій та Оксані Котеленець.

Дуже цікавою була художня частина заходу. Нагороджених вітали художніми номерами вихованці хореографічного відділення Петрівської ДМШ, козацьке тріо Володимирівського СБК, солістки РБК Тетяна Луніна, та Юлія Шевченко, Дмитро Суліма, який, крім сольного виступу, виконав в дуеті з Наталією Подкопаєвою пісню «Лунная мелодия», яка просто зачарувала слухачів. А найбурхливіші оплески дісталися колективу працівників закладів гуманітарної сфери, який подарував учасникам свята веселу і дотепну театралізовану композицію. У складі цього збірного колективу були начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра, головний лікар комунального закладу «Центр надання первинної медичної допомоги» Геннадій Кім, директор територіального центру Інна Лук’янова, начальник служби у справах дітей та молоді райдержадміністрації Ірина Лугова та інші працівники установ соціальної сфери.

Словом – свято для майстрів свят та гарного настрою вдалося, тож запам’ятається надовго.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: С.Тилик та С.Завалій вітають культ-працівників; на сцені козацьке тріо Володимирівського СБК; дует у складі Д.Суліми та Н.Подкопаєвої; художній колектив працівників соціальної сфери.

Фото автора.