учасники заходуСьогодення ставить перед кожним із нас чимало викликів. Якщо раніше священику достатньо було служити, проповідувати, вести благонаправлений спосіб життя, то нині все більше виникає питань: чи можливо поєднати мирське і духовне в єдиному просторі, чи розуміють священики соціум, чи вони все ж живуть у своєму релігійно-обмеженому просторі?

І представники Олександрійської єпархії дають чітку відповідь: ми не обмежені і живемо серед людей, проте суспільство також не обмежує нас своїми гріховними кайданами та умовностями, ми вільні від його пагубного впливу і можемо бути сучасними, не залишаючи основ Євангельської проповіді.

Серед духовенства єпархії є чимало спортсменів, діячів культури, є блогери, є програмісти, є військовослужбовці, які поєднують службу державі і церкві.

А віднині створено чотири футбольних команди благочинних округів: Олександрійського, Світловодського, Петрівського, Знам’янського.

Сьогодні єпархія під керівництвом Преосвященнішого єпископа Боголєпа дає можливість зрозуміти: ти можеш жити мирським життям, користуватися його благами, бути спортсменом чи блогером, грати у футбол чи подібні спортивні ігри, бути серед молоді на природі чи у мандрівці і при цьому залишатися духовною, моральною, релігійною людиною. Адже зло не в тому, що ти маєш або чим користуєшься - гріх у тому, що ти не вмієш при цьому жити без гріха і пристрасті. Гріх у тому, що ти не можеш грати у футбол без сквернослів’я і принижень, не вмієш програвати і тримати удар життєвих ситуацій.

Ми разом хочемо показати альтернативу і дати тобі можливість жити і думати інакше.

За матеріалами Інтернет-сайту Олександрійської єпархії.

Від редакції:

Приємно відзначити, що в складі збірної команди Олександрійської єпархії наш район також був досить гідно представлений двома священнослужителями: настоятелем Свято-Покровської церкви, благочинним Петрівського району отцем Дмитром Городецьким (на ігровому полі йому довелося виступити в амплуа нападника) та настоятелем Вознесенського храму, отцем Михайлом Царуком (показав себе досить умілим і майстерним голкіпером).

Загалом же в контексті популяризації цього виду спорту в нашому районі, свідками чого ми усі є в останні роки, така ініціатива представників духовенства є дуже актуальною і своєчасною, адже може послужити яскравим прикладом вірянам і, передусім, молоді в необхідності дотримання здорового способу життя, гартування  власного тіла і духу, прагнення до самовдосконалення – як духовного, так і фізичного.