доповідає Олег ГіюкНещодавно відбулася звітно-виборна конференція районної організації ветеранів України. В її роботі  взяли участь заступник голови РДА Тетяна Панета, представники обласної ветеранської організації Микола Ковальчук та Сергій Катренко, начальник управління соціального захисту населення РДА Валентина Сибіра, начальник управління Пенсійного Фонду України в Петрівському районі Наталія Летінська, директор територіального центру соціального обслуговування Петрівського району Інна Лук’янова, голови первинних ветеранських організацій, представники організації ветеранів Петрівського залізорудного кар’єру, пенсіонери. На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих ветеранів, учасників Великої Вітчизняної війни, а затим було покладено квіти до стели Героям Радянського Союзу – землякам. На конференції із звітом про діяльність районної організації ветеранів виступив її голова Олег Гіюк. Він зазначив, що всі первинні організації ветеранів активно і наполегливо працювали протягом 2011-2015 років над проблемами, які виникали в цей період. Районна ветеранська організація, її рада при підтримці районних гілок влади та органів місцевого самоврядування знаходять реальні форми реалізації головної статутної вимоги щодо захисту законних прав, соціально-економічних і вікових інтересів ветеранів. Характерним явищем стало повсякденне виявлення шанобливого ставлення громадськості до людей поважного віку. Проведено багато заходів, спрямованих на поліпшення життєвих умов ветеранів ІІ-ї світової війни, учасників бойових дій, трудівників воєнного тилу, дітей війни. За рахунок інвесторів поліпшуються лікувальні і медично-оздоровчі умови ветеранів. Затим відбулося обговорення доповіді. Виступаючі відзначили, що робота проводилася задовільно. Також було заслухано звіт члена ревізійної комісії Ольги Антоненко.

На конференції виступили представники обласної ветеранської організації Микола Ковальчук та Сергій Катренко. Вони акцентували увагу на позитивних зрушеннях у роботі організації та на шляхах вирішення нагальних потреб ветеранів.

учасники конференції Валерій Мороз та Микола Стрижак покладають квіти до стели землякам - Героям Радянського СоюзуЗаступник голови РДА Тетяна Панета наголосила на важливості діяльності ветеранських організацій, які допомагають людям пенсійного віку у вирішенні їх соціальних та інших проблем, а також багато уваги приділяють патріотичному вихованню молодого покоління. Тетяна Григорівна подякувала за таку важливу роботу усім членам ветеранських організацій і особисто голові районної організації Олегу Гіюку, побажала успіхів у подальшій діяльності.

Учасники конференції у своїх виступах відзначили, що останнім часом відчувають більше опіки з боку влади. Про це свідчить і відремонтований офіс районної організації ветеранів, де продовжується облаштування прилеглої території. Значний внесок в цю справу зробили депутат Верховної Ради Анатолій Кузьменко, голова районної ради Світлана Тилик, компанія «Метінвест» і зокрема начальник Петрівського кар’єру ПАТ «ЦГЗК» Олександр Тилик, ряд сільгоспвиробників, серед яких, зокрема, Олександр Поворознюк, Володимир Деркач, Віктор та Юрій Больботи, Андрій Давидовський. Посильну допомогу в облаштуванні скверу надають і самі ветерани. Голова волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова поінформувала про діяльність організації та подякувала за підтримку захисників  Вітчизни громаді району, членам ветеранської організації, а її керівникові Олегу Гіюку - за допомогу в створенні районної громадської організації учасників АТО. Учасники конференції обрали новий керівний склад районної ради, ревкомісії, головою районної ветеранської організації знову обрано Олега Гіюка. Наостанок учасники конференції затвердили склад делегації на обласну звітно-виборну конференцію.

Сергій АНДРУСЕНКО.


ветерани - учасники конференції

На знімках: доповідає Олег Гіюк; учасники конференції Валерій Мороз та Микола Стрижак покладають квіти до стели землякам - Героям Радянського Союзу; ветерани - учасники конференції.