завдяки створеній у Новому Стародубі матеріальній базі заняття спортом для місцевої молоді стає найулюбленішим видом дозвілляНа цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час відвідування низки спортивних об’єктів у Петрівському районі.

Зокрема, очільник області оглянув спортивний комплекс, що розміщується у селі Новий Стародуб. Спорткомплекс належить місцевому сільськогосподарському підприємству «Зарічне», яке очолюють Микола та Андрій Давидовські.

Також Сергій Кузьменко побував на футбольному стадіоні «Інгулець» у Петровому, яким опікується агрофірма «П’ятихатська», під керівництвом Олександра Поворознюка.

І спорткомплекс у Новому Стародубі, і футбольний стадіон у Петровому нині є популярним місцем для активного відпочинку та заняття спортом місцевих жителів. На сучасних і добре облаштованих, із трав’яним покриттям стадіонах проводяться тренування і змагання для місцевих футбольних команд, тут активно займаються спортом школярі та місцеві жителі.

Так, лише на будівництво стадіону у Новому Стародубі сільгосппідприємством «Зарічне» було витрачено близько 2 мільйонів гривень.

У цьому контексті Сергій Кузьменко відзначив, що не у кожному великому місті є футбольні стадіони, подібні тим, що нещодавно були зведені у Петрівському районі.

Олександр Поворознюк знайомить Сергія Кузьменка з інфраструктурою стадіону «Інгулець», якою сьогодні можуть похвалитися навіть не всі клуби Першої ліги.Оглядаючи інфраструктуру футбольного стадіону, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відзначив наступне:

– Якщо ми хочемо, аби у наших лікарів було менше роботи, ми маємо подбати про те, щоб люди займалися фізичною культурою та спортом. У нас в області є відповідна програма, і нинішнього року ми маємо у бюджетах усіх рівнів приблизно 48 млн. грн. для підтримки та розвитку спорту. На сьогодні надзвичайно важливо максимально залучати для розвитку спорту та фізичної культури не лише бюджетні кошти, а долучати до цієї справи інвесторів, місцевих бізнесменів. Як це можна успішно робити, ми бачимо на позитивному прикладі Петрівського району, – наголосив голова облдержадміністрації.

На знімках: завдяки створеній у Новому Стародубі матеріальній базі заняття спортом для місцевої молоді стає найулюбленішим видом дозвілля; Олександр Поворознюк знайомить Сергія Кузьменка з інфраструктурою стадіону «Інгулець», якою сьогодні можуть похвалитися навіть не всі клуби Першої ліги.