під час огляду набережноїПід час робочої поїздки до Петрівського району, в якій  голову облдержадміністрації Сергія Кузьменка супроводжували керівники району  – голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова ра-йонної ради Світлана Тилик, було оглянуто відновлену набережну річки Інгулець та реконструйований парк відпочинку.

Парк відпочинку та набережна були облаштовані в Петровому ще у 50-х роках минулого століття. Протягом тривалого часу вони не реконструювалися.

У 2013 році у рамках конкурсу соціальних проектів «Місто – нашими руками» було розпочато реалізацію проекту «Набережна закоханих» – облаштування набережної річки Інгулець, з тим, аби створити умови для комфортного відпочинку жителів та гостей Петрового, зокрема, для проведення весільних церемоній. У рамках проекту доріжки набережної вздовж Інгульця були викладені тротуарною плиткою, встановлено металеву арку, місток, лавочки, вуличні ліхтарі, а також упорядковані клумби та висаджені дерева.

керівники області, району та селища оглядають хід виконаних робіт по благоустрою берегової лінії річки БерезніговатоїТакож у 2014 році Петрівською селищною радою були розпочаті роботи з відновлення місцевого парку відпочинку. Зокрема, було здійснено обрізку дерев, облаштовано систему відведення дощових вод, висаджено зелені насадження, відновлено освітлення парку. На території парку також був встановлений сучасний дитячий майданчик.


Окрім цього, голова облдержадміністрації ознайомився з ходом розчистки русла та будівельними роботами по благоустрою берегової лінії річки Березніговатої, що у самому центрі Петрового впадає у Інгулець. Робочим проектом по відновленню і підтриманню сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки передвпадає у Інгулець. Робочим проектом по відновленню і підтриманню сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки передбачено здійснити очищення акваторії від очерету, розчистити русло річки та облаштувати 100 метрів берегової лінії. Кошторисна вартість робіт становить більше 920 тис. грн. за рахунок коштів районного фонду охорони навколишнього природного середовища. На сьогодні вже виконані роботи на загальну суму майже 245 тис. грн.

невдовзі на цьому місці має з”явитися ще один затишний куточок для дозвілля та відпочинку жителів селища

На знімках: під час огляду набережної; керівники області, району та селища оглядають хід виконаних робіт по благоустрою берегової лінії річки Березніговатої; невдовзі на цьому місці має з”явитися ще один затишний куточок для дозвілля та відпочинку жителів селища.