головний лікар центральної районної лікарні Микола Яновський знайомить гостей з ходом ремонтних робітУ рамках робочої поїздки до Петрівського району голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко побував у місцевій центральній районній лікарні, де оглянув, як проходять ремонтні роботи у терапевтичному відділенні.

Спілкуючись із медичним персоналом лікарні, голова облдержадміністрації відзначив: «Хочу вкотре наголосити, що на 2015 рік ми визначили конкретні кроки у напрямку модернізації медичної галузі та покращення умов у цій сфері, аби жителі області мали можливість отримувати якісні медичні послуги. На сьогодні ми проводимо масштабну роботу з реконструкції у дитячій обласній лікарні, у кардіологічному центрі та в обласній лікарні, аби створити ще більше можливостей для надання кваліфікованої медичної допомоги жителям Кіровоградщини».

– Таке завдання я ставлю й перед керівниками територій. Перебуваючи під час робочих поїздок у районах, я бачу, що робота у цьому напрямку успішно реалізовується. Наприклад, у Добровеличківському районі нещодавно було відкрите щойно відремонтоване дитяче відділення районної ЦРЛ, на реконструкцію якого було витрачено майже 800 тис. грн. Також можу навести позитивний приклад Кіровоградського ра-йону, де на підтримку місцевої районної лікарні було спрямовано 300 тис. грн. А в Олександрії на всі заклади охорони здоров’я міста було витрачено більше 2-х млн. грн., на ці кошти також було проведено ремонти та закуплене сучасне медичне обладнання, – зазначив Сергій Кузьменко.

– У Петрівському районі ми побачили гарний приклад того, як влада відноситься до потреб лікарів та, власне, до медичних закладів. У місцевій районній лікарні нинішнього року близько 1,5 млн. грн. буде використано для того, аби провести реконструкцію та здійснити поточні ремонти, аби пацієнти почували себе комфортніше. Зокрема, у терапевтичному відділенні ЦРЛ нинішнього року буде капітально відремонтовано 7 лікарняних палат, і це вже будуть сучасні палати, – зазначив голова облдержадміністрації.

Також очільник області відзначив, що до ремонту районної ЦРЛ у Петрівському районі були залучені не лише бюджетні кошти, активно до цього процесу також долучився соціально відповідальний бізнес, ряд місцевих підприємств, сільгоспвиробники.

– Питання охорони здоров’я ми тримаємо на постійному контролі, і влада зробить все, аби виконати усі зобов’язання перед жителями області у напрямку покращення охорони здоров’я на Кіровоградщині, – підкреслив Сергій Кузьменко.

На знімку: головний лікар центральної районної лікарні Микола Яновський знайомить гостей з ходом ремонтних робіт.