Т.Панета та І.Лукянова спілкуються з працівникамиЦього дня в Територіальному центрі було багатолюдно, адже вперше його працівники - колишні і теперішні зібралися разом з нагоди двадцятирічного ювілею створення цієї структури. Радісні очі, гамір, обійми, веселий сміх - все це прояви дружніх стосунків щирих і добрих колег, адже сама специфіка їх трудової діяльності потребує саме таких людських якостей. А ще потрібно запастися терпінням та знатися на психології.

На зустріч, організовану територіальним центром, запросили також заступника голови РДА Т.Г.Панету, колишніх керівників цієї організації М.П.Мажару та Л.І.Кісільову. Ведуча заходу розпочинає урочистості з нагоди ювілею, промовляючи:

Найкращий терцентр – Петрівський, 

його ніколи не забути,

Бо тут працюють з року в рік, натхненні, 

творчі й мудрі люди,

Чудовий заклад, як ніде, поглянь навкруг,

спитай усюди,

Вам скажуть впевнено усі: працюють в нім прекрасні люди.

колишні працівники Л.Кисильова і Л.Ванюкевич вручають подарунок для територіального центру

У своїй вітальній промові директор Петрівського територіального центру Лук’янова І.О. зазначила, що з давніх часів притаманно нашому народові проявляти благодійність, допомагати знедоленим та людям поважного віку. І це цілком природно. Саме таку місію і виконують працівники нашої установи, що розпочала свою діяльність ще у 90-х роках минулого століття. І нині важко полічити скільком одиноким непрацездатним громадянам, інвалідам та особам похилого віку, що опинилися у складних життєвих обставинах довелося пройти через нашу опіку, відчути дієву турботу і моральну підтримку. Це здійснювалося не лише за службовими обов’язками, а й за покликом душі та серця. Людяність, доброта і чуйність – ось що поєднує людей нашої професії. Затим Інна Олександрівна запропонувала здійснити мандрівку в минуле, в часи створення та розвитку їхньої організації. Вона, використовуючи інтерактивну дошку, демонструвала старі фотографії, коментувала події того часу.

Колишній завідуючий відділом соціального забезпечення райвиконкому М.П.Мажара пригадав, що цю потрібну людям справу було започатковано ще у 1990 році, як відділ при управлінні соціального забезпечення населення. Він мав назву «соціальна допомога на дому одиноким, пристарілим та непрацездатним громадянам» і лише через п’ять років, за рішенням райвиконкому, шляхом реорганізації було створено територіальний центр Петрівського управління соціального захисту населення. Тоді до його складу входило два відділення: соціальної допомоги на дому та гуманітарної і благодійної допомоги. Микола Петрович цікаво повідав про те, як тоді вівся підбір кадрів та їх підготовка. В той час у територіальному центрі нараховувалося 11 штатних працівників, адже не у кожній сільській раді була у них необхідність. Вже в кінці 90-х років тодішній директор терцентру Л.М.Кісільова, що прийняла посаду від попередниці О.В.Стець, зрозуміла, що ця нелегка справа і є її покликання. Разом з завідуючими відділеннями О.І.Лук’яновою та Л.І.Ванюкевич і колективом, що вже налічував більше 40 осіб, працювали з наснагою, адже усвідомлювали, що саме від них соціально незахищені категорії громадян  мають можливість отримувати необхідні соціально-побутові, економічні, інформаційні та інші послуги. З часом умови обслуговування змінювалися, удосконалювалися, хоч це супроводжувалося деякими негараздами. Та головне те, що їм при цьому вдалося зберегти повагу людей, котрі перебували під їх опікою та громадськості  району. «Тож приємно відчувати, коли наших працівників їх підопічні сприймають як рідних. Саме це і є найвищою оцінкою нашої діяльності» - сказала Людмила Миколаївна.

фото на згадкуПро ці та інші подібні моменти мали можливість розповісти всі колишні працівники терцентру, що прибули на святкування ювілею.

Т.Г.Панета, вітаючи колектив з цією знаменною подією, подякувала за людяність та любов до своїх підопічних. Завдяки нелегкій праці соціальних працівників багато людей, що опинилися в складних життєвих обставинах, не залишилися на самоті зі своїми проблемами. «А влада завжди в міру своїх можливостей буде сприяти у ваших добрих починаннях. Ось незабаром у вашому розпорядженні буде відремонтоване приміщення. Це дасть можливість мати вам комфортніші умови праці, що суттєво вплине на якість послуг» - зазначила Тетяна Григорівна та побажала здоров’я, родинного затишку, поваги від людей та успіхів у праці.

Під час спілкування колеги не лише обмінювалися спогадами і думками, висловлювали свої пропозиції, а ще й мали можливість інтелектуально відпочити, взяти участь у безпрограшній лотереї, разом почаювати. Колишня працівниця, мешканка села Маловодяне В.І. Ткачук висловила щиру подяку організаторам заходу за увагу до ветеранів терцентру, адже це додає упевненості в житті та гарного настрою. Всі присутні також висловлювали побажання, аби і надалі подібні зустрічі стали традиційними.

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: Т.Панета та І.Лукянова спілкуються з працівниками; колишні працівники Л.Кисильова і Л.Ванюкевич вручають подарунок для територіального центру; фото на згадку.