З 21 липня 2015 року набрала чинність Постанова Кабінету Міністрів № 475 щодо надання громадянам житлових субсидій.

Перша і, мабуть, головна новація полягає в тому, що управління соціального захисту населення, завдяки спільній співпраці із Державною фіскальною службою і Пенсійним фондом змогли отримувати дані про доходи людини безпосередньо у податківців і Пенсійного фонду.

Від початку дії нової постанови українці вказуватимуть у деклараціях лише вид отримуваного ними доходу і джерело (установу, підприємство чи організацію), з якого отримані кошти. Таким чином, важливим наслідком нововведення є відмова від штрафних санкцій за допущені громадянами помилки.

Згідно із зазначеною постановою, до сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичних операціях, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форм власності.

Ще одна новина полягає у тому, що відміняється положення старого порядку про не призначення субсидії у випадку, якщо під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства державним соціальним інспектором з’ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно (здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без оформлення трудових відносин у встановленому порядку; отримує дохід від утримання худоби, птиці, інших тварин, дохід від народних промислів, використання наявної сільськогосподарської техніки, вантажної машини, мікроавтобуса тощо).

Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі осіб, призваних на строкову військову службу.

У випадку, якщо кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, є меншою, ніж кількість зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, на підставі рішень районних, комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, субсидія розраховується, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично у ньому проживають. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).

На підставі рішень районних, комісій, прийнятих у порядку, передбаченому абзацом третім цього пункту, підприємства – виробники/виконавці житлово-комунальних послуг знімають нарахування з осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні (будинку).

Нові зміни відкривають можливість призначати субсидію на основі вказаних людиною доходів не за календарний рік, як це було досі, а за попередні три місяці. Це крок до більшої оперативності у визначенні розміру субсидії на основі актуальних доходів громадян. Більше того – пенсіонери отримують змогу отримати субсидію на підставі врахування їхніх даних за останній місяць.

За бажанням громадян субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на основі середньомісячного (за попередні три місяці) сукупного доходу осіб, у разі надання довідок про доходи цих осіб за вказаний період за формами, затвердженими Мінсоцполітики.

Розмір пенсійної виплати враховується за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

До тонкощів обрахунку розміру доходу громадян відносяться наступні моменти:

Для обчислення доходу непрацюючих громадян, яким призначено пенсію вперше або якщо вони залишили роботу в період, за який враховуються доходи і не мають інших доходів, крім пенсії та доходів від особистого селянського господарства, в сукупному доході пенсіонера враховується розмір призначеної щомісячної пенсії.

Для працездатних осіб (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх вищих навчальних закладах; осіб, призваних на строкову військову службу), середньомісячний дохід яких протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на такий період, у розрахунок субсидії за кожний місяць зазначеного періоду включається місячний дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб у відповідному періоді.

Для громадян, які одержують (одержували) стипендію, соціальні виплати (допомоги при народженні (усиновленні) дитини, до досягнення дитиною трирічного віку, по догляду за інвалідом I групи або особою, яка досягла 80-річного віку, за дитиною-інвалідом віком до 18 років, інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, допомоги по безробіттю, а також компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги і мають право на отримання субсидії, у тому числі на підставі рішень комісій, під час визначення сукупного доходу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) (осіб, які фактично проживають), враховуються фактичні розміри стипендій та соціальних виплат.

Врегульоване питання надання субсидій фізичним особам – підприємцям.

Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за цей місяць, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи, - двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи, - трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Постановою надано право управлінням соціального захисту, якщо у встановлений 5-денний термін вони не отримали необхідну інформацію від органів влади, призначати субсидію на ту кількість зареєстрованих осіб, яка вказана самим громадянином в декларації.

У разі ненадання на запит структурному підрозділу з питань соціального захисту населення у встановлені терміни відомостей про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб для призначення субсидії використовуються дані, зазначені у декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидій.

Ще одна новація: у разі смерті власника житла субсидію можна призначити на одну дієздатну особу, яка зареєстрована у житловому приміщенні.

До встановлення права власності на житло у разі смерті уповноваженого власника (співвласника) житлового приміщення, на якого було відкрито особовий рахунок, субсидія призначається одній із дієздатних осіб, яка на момент смерті власника житлового приміщення (будинку) була в ньому зареєстрована, а у разі, коли зареєстровані тільки недієздатні особи - одному з їх опікунів на підставі рішень районних комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Нагадуємо, що субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням і розраховуються посезонно:

на опалювальний сезон – з 01 жовтня року по 30 квітня;

на неопалювальний сезон – з 01 травня по 30 вересня.

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік.

Також зручне для людей нововведення.

У разі звернення із заявою про призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону, субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Якщо громадянин звернувся за субсидією в неопалювальний сезон, і в цей період розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг, які надаються відповідно до законодавства, не перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення розраховує розмір субсидії на початку опалювального сезону без додаткового звернення особи після отримання за запитом відомостей, передбачених абзацом десятим пункту 13 цього Положення.

Надання раніше призначеної субсидії припиняється, якщо громадянин приховав або свідомо не зазначив один із видів доходів та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію, внаслідок чого йому була надміру перерахована сума субсидії, - з місяця, в якому виявлено порушення.

Прошу всіх мешканців району, особливо у літній період, коли відсутні черги в управлінні соціального захисту населення, звертатися по житлові субсидії, а також наголошую  на високих шансах отримати позитивнее рішення, та запевняю, що програма надання житлових субсидій може бути вигіднішою для окремих категорій громадян, ніж отримання пільг на житлово-комунальні послуги.

В.Сибіра, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації