15-річного та 19-річного хлопців впіймали на гарячому при вчиненні відкритого викрадення майна в с. Іскрівка. Один з них раніше засуджений та має не зняту і не погашену в установленому порядку судимість.

Подія відбувалась неподалік джерела, куди подружжя зі своїми друзями приїхали на відпочинок на своєму автомобілі марки ВАЗ 2108. Зловмисники, проходячи неподалік автомобіля, помітили на задньому сидінні салону автомобіля барсетку.

У одного з них виник задум на заволодіння чужим майном, яке знаходиться в автомобілі, тож він запропонував своєму другу вчинити кримінальне правопорушення спільно, на що останній погодився.

В ході досудового розслідування було встановлено, що один із зловмисників скляною пляшкою із-під пива розбив ліве заднє вікно автомобіля, звідки викрав та передав іншому зловмиснику барсетку чорного кольору, мобільні телефони марки Samsung Galaxy Ace S5830, Samsung Galaxy Star Plus S7262 і Prestigio PAP Duo.

Однак в цей час до автомобіля повернувся один з відпочиваючих, який застав їх при передачі один одному викраденого майна та висловив обурення щодо скоєного. Не відреагувавши на це, зловмисники разом з викраденим майном почали тікати. Однак один з відпочиваючих наздогнав та затримав зловмисників.

На сьогодні зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кри-мінального кодексу України. Вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 19 річного хлопця, - повідомив т.в.о. начальника Петрівського РВ УМВС України в області майор міліції Олександр Лисенко.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та ГФ