колектив "Джерело" з Оксаною Пекун.Знімальна група телепрограми «Фольк-music», яку щонеділі показує «Перший національний» канал, днями побувала у селі Олександрівці нашого району.

«Фольк-music» - це програма для всіх поколінь, яка покликана відроджувати український музичний етнос, автентичні та народні пісні різних регіонів України. А ще - це популяризація автентичної музики, в першу чергу серед молоді.

На Кіровоградщині «Фольк-music» разом із ведучою програми, народною артисткою Оксаною Пекун побували в декількох районах.

Щоб познайомитися з творчістю народного аматорського колективу «Джерело» з Олександрівки та поділитися своїми враженнями з глядачами програми народна артистка завітала до Петрівщини.

Тут її гостинно зустріли заступники голови райдержадміністрації Олександр Лукашов та Тетяна Панета, начальник відділу культури РДА Наталія Подкопаєва, Чечеліївський сільський голова Сергій Дяченко та учасники гурту «Джерело».

- На проект «Фольк-music» наш колектив потрапив, насамперед, через те, що є одним із кращим в області. Його учасниці, вік яких переважно складає 70-80 років, вражають слухачів неперевершеними голосами, щирістю і самобутністю у виконанні українських народних пісень – відзначила заступник голови РДА Тетяна Панета.

Оксана Пекун, яка із великою цікавістю протягом декількох годин слухала і записувала пісні у виконанні «Джерела» зазначила, що це саме ті неповторні голоси, той фольклор, який шукає програма «Фольк-music». Це ті жінки, які співають і живуть цими піснями, відроджують народну пісню.

Зйомки тривали 5 та 6 серпня. Колектив «Джерело» разом з керівником Дарією Когут гідно представили Петрівщину на цьому проекті, тож Оксана Пекун запросила їх виступити у новорічній програмі телепередачі “Фольк-music”. Звичайно, наші співачки з радістю прийняли пропозицію народної артистки і заручилися підтримкою Чечеліївського сільського голови Сергія Дяченка, який постійно надає аматорам свою підтримку і допомогу.

Гості були приємно вражені теплим прийомом, адже господарі не тільки пригощали знімальну групу «УТ-1», українськими стравами за старовинними рецептами, але й потурбувалися про змістовне дозвілля – організували екскурсію Святими місцями - відвідали цілюще джерело  священномученика Миколая Іскрівського та Хресто-Воздвиженську церкву в селі Іскрівці, де мали змогу прикластися до святих мощей.

Прес-служба райдержадміністрації.