(З колегії райдержадміністрації)


30 липня відбулося планове засідання колегії райдержадміністрації, на якому було розглянуто п’ять запитань. Проте почалося засідання не як завжди, а з нагородження воїнів-учасників АТО (детальніше читайте на цій же сторінці). Одразу після урочистостей голова райдержадміністрації Сергій Завалій озвучив питання черги денної та запропонував перейти до їх вирішення.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ігор Дементьєв поінформував присутніх стосовно стану виплати орендної плати за оренду землі та майна власників земельних і майнових паїв. Було зазначено, скільки вже сплачено за ренту землі, вказано на кількість паїв в цілому, а також невитрачені паї і відсоток користування паєм. Запитань з приводу цього питання у всіх присутніх не виникло, тож рішення прийняли без обговорення. Про стан надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання за I півріччя 2015 року інформував заступник головного лікаря Петрівської центральної районної лікарні Степан Свіргун. Виявляється, багато хворих звертаються до лікарів не одразу, а в останній момент, коли допомогти вже стає набагато складніше. Проблема таких хвороб завжди стоятиме на першому місці, адже в нашому районі перевищені їх допустимі показники. Степан Степанович розповів про нових молодих лікарів, які приїхали працювати в лікарні, а також висловив прохання щодо забезпечення їх житлом. Всі члени колегії акцентували на тому, що жоден лікар ще не залишався без квартири, але спочатку потрібно зарекомендувати себе як професійну людину і показати з кращого боку. Сергій Завалій, в свою чергу, поцікавився, чи наразі вирішено питання безкоштовного УЗД та надання першої допомоги людям? Тож з питання УЗД інформація буде надана з лікарні в найкоротший термін.

Саме завдяки правильному і швидкому наданню першої допомоги можна врятувати людині життя, проте й тут трапляються певні нюанси, адже в нашому районі катастрофічна нестача персоналу. Через що лікарі інколи поспішають до пацієнтів зі свого дому, нерідко у свій вихідний. Питання дуже важливе, і рішення по ньому прийняли. З третім питанням про надання районним центром зайнятості соціальних послуг безробітним громадянам виступила директор Петрівського районного центру зайнятості Ольга Павлюк. Як завжди, звіт центру зайнятості був вичерпним і змістовним. Наразі вже діє програма професійного навчання задля підвищення кваліфікації, або й взагалі - людина може опанувати нову професію. Приділяється велика увага заходам з надання фахових консультацій з професійної орієнтації. Рішення з цього питання одразу було прийняте. Не менш важливим є і стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації та сільських, селищних рад упродовж I півріччя 2015 року. Саме про це розповіла завідувач сектору по розгляду звернень громадян та з юридичних питань апарату райдержадміністрації Наталія Костюкова. Ще раз було наголошено, що працює гаряча лінія голови райдержадміністрації, діє громадсько-правова приймальня. Сергій Завалій акцентував користь виїзних прийомів в таких випадках, коли люди чомусь не хочуть розповідати про свої проблеми.

Про стан виконавської дисципліни та організації виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, запитів і звернень народних депутатів України, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації та голови райдержадміністрації за I півріччя 2015 року проінформувала завідувач сектору контролю загального відділу апарату райдержадміністрації Наталія Козюрак. Було обговорено процеси надходження документації, а також потреба в своєчасній відповіді на неї. Рішення прийняли. Наостанок голова райдержадміністрації нагадав всім, що робота повинна бути злагодженою адже усі мають і працювати на користь народу.

Вікторія Махнюк.

На знімку: члени колегії Галина Овдій, Світлана Тилик, Сергій Завалій, Олександр Лукашов, Тетяна Панета, Григорій Москалець.