в церемонії  нагородження в райдержадміністрації взяли участь члени родин бійців.У неділю, 19 липня, в Кіровограді біля будівлі військової частини відбулося нагородження державними орденами «За мужність» та «Богдана Хмельницького» сорока восьми бійців 17-го окремого мотопіхотного батальйону. Дванадцять з нагороджених солдат свої відзнаки отримали прямо на передовій, адже вирішили продовжити свої контракти та далі нести службу на благо України в лавах цього батальйону. Про нагороди вояки дізнались уже пізно уночі, тому церемонія відбулась без особливих урочистостей – без оркестру та просто неба. І хоча особовий склад демобілізувався ще в березні, отримати заслужені ордени вони змогли лише зараз. Під час нагородження командир батальйону Олександр Щербина наголосив на тому, що всі бійці, представлені до нагород, відзначились неабияким героїзмом та патріотизмом в ході ведення бойових дій.

Серед солдатів, удостоєних державного ордена «За мужність» ІІІ ступеня, було і три петрівчанина: Петро Ткачук, Геннадій Гавеля та Євген Коваль. Саме ці солдати були нагороджені в Петрівській райдержадміністрації 30 липня. Нагороди хлопцям вручали голова райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Світлана Тилик. Воїнів запросили разом з рідними. Багато сліз було цього дня: як радості так і печалі, адже сумні спогади назавжди залишаться в їхніх серцях. Хлопці потрапили в зону АТО ще з першою хвилею мобілізації, і цілий рік боролися за країну, за наш з вами спокій та мир. Тримаючи ці нагороди в руках, вони дякували всім присутнім, і нехай зараз в їх очах туга та біль, життя  врешті-решт вилікує ці рани.

17 батальйон дислокувався в районі міст Майорськ та Дзержинськ, брав участь у боях під містами Щастя, Станиця Луганська, Дебальцеве. За період АТО в збройних сутичках поклали голови шестеро бійців формування, більше ста отримали поранення різних ступенів тяжкості.

На цьому відзначення не закінчено: наступного тижня державні нагороди чекають ще на двохсот вояків.

 Алла Горністова, голова районного волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини». 

На знімку: в церемонії  нагородження в райдержадміністрації взяли участь члени родин бійців.