знайомство з Червонокостянтинівською сільською радою та перші робочі моментиГолова Петрівської райдержадміністрації Сергій Завалій разом зі своїм заступником Тетяною Панетою здійснив робочу поїздку до Червонокостянтинівської територіальної громади. Насамперед він поспілкувався з колективом сільської ради з питань виконання доходної частини бюджету та аналізу фінансування установ Червонокостянтинівської сільської ради. Саме ця територія викликає занепокоєння голови райдержадміністрації, адже тут існують проблеми з наповненням бюджету. Як виявилось, причина цих негераздів у тому, що в Червонокостянтинівці не існує потужного сільськогосподарського підприємства, а натомість, є безліч одноосібних власників.

початок Хресної ходиМинулої неділі в Петровому відбулася непересічна подія – розпочалася загальноєпархіальна Хресна хода за мир.

Кілька сотень вірян зібралися біля Свято-Покровської церкви, звідки вирушили в центр селища – до майданчика біля кафе «Смак», куди згодом прибула рака з мощами Священномученика Миколая Іскрівського. Звідси процесія здійснила ходу у зворотньому напрямку – до названого храму, супроводжуючи святиню, яку несли на руках священники.

Ми звернулися до благочинного Петрівського району, протоієрея Дмитрія Городецького, аби він прокоментував цю подію.

- Сьогодні надзвичайно визначний для петрівчан день – з нагоди 1000-ліття преставлення рівноапостольного князя Володимира Великого, хрестителя Київської Русі, розпочалася Хресна хода за мир в Україні – сказав він.

Шановні друзі!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з Днем рибалки!

Цей день найчастіше святкують професійні рибаки, проте сміливо можна стверджувати, що День рибака - всенародне свято, і своїм його вважають тисячі і тисячі любителів рибної ловлі, яким це заняття приносить радість і насолоду 

Тож цей святковий день бажаємо усім козацького здоров’я, чистого мирного неба, рибальської вдачі і гарного улову.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Управління агропромислового розвитку Петрівської районної державної адміністрації доводить до відома ке-рівників сільськогосподарських підприємств району Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300.

Відповідно до Постанови компенсації підлягають відсоткові ставки за кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із закупівлею паливно-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини та інгредієнтів для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, молодняку сільськогосподарських тварин та птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів, запасних частин для ремонту сільськогосподарської і зрошувальної техніки та обладнання, енергоносіїв, та оплати послуг, пов’язаних з виконанням ремонтних робіт, робіт (послуг) з підготовки та обробки ґрунту, захисту рослин від хвороб і шкідників, збирання врожаю.

під час урочистостейВипускники Університету третього віку Петрівського територіального центру знову зібралися у центральній бібліотеці райцентру на урочистості з нагоди закінчення другого навчального року. Студентів університету цього разу побільшало, адже на до них приєдналося ще сім чоловік. Всі вони - люди поважного віку. Ведуча, працівниця територіального центру Марина Гавеля, звернулася до присутньої громади: «Ми раді вітати вас у цьому світлому, затишному залі. Хочемо, щоб у вас не лише сьогодні, а й завжди був хороший настрій, щоб кожен день вам додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало серця, а наші слова подяки возвеличували ваші душі. 

Міцне здоров’я хай додасться, 

А радість лиш сповна вам буде,

Відніметься хай сум і лихо, 

Співає пісню серце стиха,

Пускання вінківЗ глибини віків дійшли до наших днів у вигляді народних звичаїв та обрядів залишки вірувань наших пращурів, які наділяли надзвичайними властивостями природні явища, поклонялися їм як богам.

Як відгомін сивої давнини, в ніч з 6 на 7 липня біля водойм Петрівщини, як і всієї України, запалали купальські багаття, проходили театралізовані дійства і обряди, присвячені святу Івана Купала. 

На березі Інгульця невелика група ентузіастів також відзначила це свято піснями, хороводами навколо багаття, пусканням за водою купальських вінків.

 

дівчина з вінком

Анатолій РЯБОКОНЬ.

Працювати з людьми похилого віку дуже непросто. Далеко не всім вдається знайти з ними спільну мову, зрозуміти їхні потреби. Дехто навіть порівнює стареньких з малими дітьми – такі ж вразливі, іноді капризні, будь-які образи вони беруть близько до серця. Але керівникові центру соціального обслуговування Інні Лук’яновій та її підлеглим спілкування зі старими людьми вдається на славу. Їхня організація майже безкоштовно надає різноманітні послуги людям, що потребують цього – малозабезпеченим, інвалідам та людям похилого віку. Я – пенсіонерка, учасник ВВВ тилу, тому я давно користуюсь послугами, що надають працівники організації і я більш ніж задоволена якістю їхньої праці. Персонал центру – це порядні, чуйні, ввічливі та доброзичливі люди. Вони розуміють, що самотнім пенсіонерам дуже не вистачає ласки, теплих слів підтримки, тому крім того, що вони допомагають вирішувати нам практичні питання (наприклад, центр надає перукарські послуги, забезпечують харчами тощо), вони також підтримують нас морально, створюють атмосферу турботи та комфорту.

«Жемчужина» виявилася міцним горішком

Черговий поєдинок календарної першості чемпіонату України серед аматорів-турніру, в якому наша команда ФК «Інгулець» з огляду на свій професійний тепер статус бере участь уже востаннє, минулої середи розпочався з 45-хвилинною затримкою. Річ у тім, що команда гостей – футболісти «Жемчужини» з м. Одеси – прибула до Петрового не без пригод: вкластися в розрахунковий час маршруту, як виявилося, завадив стан доріг, оскільки вони, як, певне, здогадуються автомобілісти, зараз по всій території України перебувають в ненайкращому стані.

Сама ж гра виявилася доволі цікавою, але, водночас досить нервовою і напруженою. Такі поєдинки у футбольних колах називають «валідольними». Попри те, що обидва колективи – й «Інгулець», і «Жемчужина» мають доволі непогані шанси на проходження до фінальної групи, однак кожна з команд, не шкодуючи сил, змагалася за перемогу, адже чим вищий очковий запас буде зроблено перед фінальними змаганнями, тим простіше буде вирішувати головне завдання – боротьбу за звання чемпіона.

Разом із футбольною збірною Ліхтенштейну на матч відправились два автобуси з уболівальниками. В країні лишився лише сторож. 

***

Коментатор футбольного матчу:

Ось нападаючий проходить по правому флангу, б’є… Штанга! Б’є головою – знову штанга! Б’є – штанга! Господи, та дайте йому хто-небудь м’яча або зупиніть цю істерику!