під час урочистостейВипускники Університету третього віку Петрівського територіального центру знову зібралися у центральній бібліотеці райцентру на урочистості з нагоди закінчення другого навчального року. Студентів університету цього разу побільшало, адже на до них приєдналося ще сім чоловік. Всі вони - люди поважного віку. Ведуча, працівниця територіального центру Марина Гавеля, звернулася до присутньої громади: «Ми раді вітати вас у цьому світлому, затишному залі. Хочемо, щоб у вас не лише сьогодні, а й завжди був хороший настрій, щоб кожен день вам додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало серця, а наші слова подяки возвеличували ваші душі. 

Міцне здоров’я хай додасться, 

А радість лиш сповна вам буде,

Відніметься хай сум і лихо, 

Співає пісню серце стиха,

І доля в дім добром іде». 

фото на згадку

Затим з вітальним словом звернулась директор Петрівського територіального центру І.Лук’янова. Вона зазначила, що весь колектив і добровільні помічники намагалися докласти усі зусилля для того, щоб їх підопічні не лише активно проводили дозвілля, обравши собі заняття до душі, а й глибше пізнавали історію рідного краю, спілкувалися на теми, які їх найбільше хвилюють. Навчання в університеті відбувалося у двох факультетах - краєзнавчому і літературному. Враховуючи побажання студентів, у наступному навчальному році планується відкрити ще і юридичний факультет. Тож є сподівання, що бажаючих приєднатися до навчально-пізнавального всеобучу побільшає. Інна Олександрівна вручила своїм підопічним квіти та дипломи «Університету третього віку», а В.Бабій та Н.Бахмутову, котрі народилися в червні,  всі разом привітали ще й з днем народження.

Начальник відділу соціального захисту населення Петрівської РДА В.Сибіра також була в числі запрошених на свято. У своєму виступі вона дякувала випускникам за їх активну життєву позицію, зазначила, що таке щире спілкування на користь усім, адже у них тепер є можливість обмінюватися своїми думками та спільними зусиллями вирішувати різні проблеми. «По закінчені ще одного курсу навчання в університеті, не лише ви стали мудрішими, а й усі ми, хто безпосередньо спілкується з вами, адже ваш досвід знадобиться у повсякденному житті кожному», - сказала Валентина Григорівна.

 авторський вірш читає В.І.ПаладькоЗаступник начальника районного відділу пенсійного фонду Світлана Годун також висловила свої побажання. Всі виступаючі зичили ветеранам здоров’я, щастя, родинного затишку, а найголовніше - миру в Україні. Учасниця художньої самодіяльності Таня Луніна для присутніх гарно виконала кілька пісень, а місцевий поет і випускник університету В.Паладько презентував свій тематичний вірш.

Від імені випускників Л.Ященко подякувала Петрівському територіальному центру за організацію такого навчального закладу та турботу про них.

Можна впевнено сказати, що Університет третього віку прийшовся до душі місцевим пенсіонерам, тож І.Лук’янова, користуючись нагодою, запросила усіх бажаючих приєднатися до здобуття нових знань у наступному навчальному році.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: під час урочистостей; фото на згадку; авторський вірш читає В.І.Паладько.