Керівники району ознайомилися з роботою волонтерського рухуКерівники району ознайомилися з роботою волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини»

Днями голови райдержадміністрації Сергій Завалій та районної ради Світлана Тилик, а також заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета побували у волонтерському Центрі громадської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини», де зустрілися з головою волонтерського руху Петрівщини Аллою Горністовою та ознайомилися з особливостями роботи петрівських волонтерів.

Коли йдеться про забезпечення воїнів Збройних Сил України, багато громадян цілком логічно вважають, що вона повинна гарантуватися державою, а на волонтерами. І справді: це забезпечення вже дещо поліпшується. Принаймні ті, хто перебуває в зоні бойових дій, вже екіпіровані сучасною формою, засобами захисту (бронежилетами, кевларовими шоломами тощо). Більш сучасним та досконалим стає й озброєння. І все ж, говорячи відверто, поки що без волонтерської підтримки тим, хто стоїть на сторожі цілісності й незалежності нашої Батьківщини, - обійтися важко.

Втішно відзначити, що жителі Петрівщини не залишають поза увагою потреби своїх земляків, які перебувають в зоні АТО, незважаючи на те, що останнім часом, з відомих причин, це стало робити значно складніше. І все ж багато хто з них таки вишукує можливість, аби допомогти армії коштами, продуктами харчування, одягом, взуттям та деякими іншими речами повсякденного вжитку. Навіть діти намагаються підтримувати бойовий дух воїнів листами та малюнками, а також допомагають дорослим плести маскувальні сітки, виконують іншу посильну і потрібну роботу.Формат волонтерської підтримки щоразу розширюється, так, аби кожна вільна хвилина на лінії зіткнення (якщо коли така випадає) могла використовуватися з задоволенням і користю для бійців, волонтери збирають і передають як безпосередньо у військові підрозділи, так і на віддалені блокпости добірки художньої та науково-популярної літератури.

учасники зустрічіАлла Павлівна детально ознайомила гостей з особливостями діяльності волонтерського центру, розповіла, за яким принципом щоразу формуються вантажі, які доставляють на Схід найнеобхідніше там на даний момент.

Сергій Завалій висловив щиру вдячність волонтерам за їх роботу та запевнив, що в будь-якому питанні вони можуть розраховувати на всебічну підтримку і сприяння районної влади.

- Ми пишаємося такими людьми, як ви, тими, хто виявив готовність в скрутну хвилину прийти на допомогу нашим військовим, нашій країні. Те, чим ви сьогодні займаєтеся – є дуже вагомою та благородною справою, і це є зайвим свідченням того, наскільки наш народ сильний духом. Ми продовжимо надавати допомогу нашим воїнам доти, доки агресор остаточно не полишить кордони нашої держави, - запевнив він.

За матеріалами прес-служби райдержадміністрації.

На знімках: Алла Горністова знайомить гостей зі специфікою діяльності волонтерського руху.