завідуюча ДНЗ В.Колісник розповідає С.Завалію про роботу закладуДнями голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом із своїм заступником Тетяною Панетою, відвідали дошкільний навчальний заклад смт Петрового «Рудана».

Керівник ДНЗ Валентина Колісник провела гостей затишними кімнатами груп дитсадка, розповіла про роботу, стан матеріальної бази та умови виховання та навчання дошкільнят.

Сергій Завалій та Тетяна Панета зустрілися також з головою громадської організації «Батьки «Рудани» Людмилою Канатенко. Вона розповіла про участь в програмі ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Об’єднання громадян, яке вона очолює, спільно з районною державною адміністрацією, районною та селищною радами у 2008-2010 роках успішно здійснили мініпроект по ремонту покрівлі дитсадка.

Зараз же знову взяли участь у цій програмі і тепер працюють над реалізацією проекту по заміні вікон ДНЗ на енергозберігаючі. Дольова участь у фінансуванні мініпроекту передбачає, окрім коштів районного та селищного бюджетів, - внесок від громади. Ці кошти вже зібрані, надійшли вже і бюджетні кошти. Та все ж, у зв’язку з нинішніми цінами, для повного завершення робіт по заміні вікон ще не вистачало певної суми коштів.

Про цю проблему Сергій Володимирович дізнався нещодавно під час чергового прийому громадян, на який прийшли представники громадської організації, та пообіцяв допомогти.

голова райдержадмііністрації спілкується з малечеюТож, за сприяння народного депутата України Анатолія Кузьменка, вдалося матеріально підтримати батьківську громаду «Рудани».

Сергій Завалій зауважив, що турбота про дітей – головний пріоритет держави і суспільства, бо саме в ранньому дитинстві формується основа характеру дитини та її особистість. В дитсадку дитина проводить значну частину часу, а тому умови перебування тут мають бути комфортними і відповідати всім санітарним вимогам. Бо тільки здорова дитина досягає успіхів у навчанні, добре розвивається фізично.

Сергій Володимирович запевнив, що, діючи разом, можна зробити багато гарних справ для громади. Він відкритий до спілкування та готовий до співпраці.

Валентина Колісник та Людмила Канатенко висловили щиру вдячність керівникам райдержадміністрації і народному депутату України Анатолію Кузьменку за турботу та побажали успіхів у добрих справах.

Анатолій Рябоконь.

На знімках: завідуюча ДНЗ В.Колісник розповідає С.Завалію про роботу закладу; голова райдержадмііністрації спілкується з малечею.