колективне фото учасників заходуТравень багатий на свята і визначні дати. Одне з таких – День сім’ї. Днями з нагоди цього свята проводився круглий стіл «Моя щаслива родина», в якому взяли участь прийомні родини Новаків - Любові Михайлівни та Миколи Володимировича з дітьми Владиславом та Юлією, Копиріних - Ніни Петрівни та Анатолія Володимировича з дітьми Олександром, Дарією, Павлом та Іллєю, Ужвів - Тетяни Павлівни та Олександра Миколайовича з дітьми Оленою, Артемом та Анастасією, Тишиків - Світлани Миколаївни та Сергія Миколайовича з дітьми Данилом та Юлією, Швець Ірини Євгеніївни з дітьми Вікторією, Юлією та Євгеном.

У заході взяла участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета. Вітаючи учасників, вона зізналася, що їй надзвичайно приємно зустрічатися з прийомними родинами, з людьми, які подарували дітям тепло сімейного затишку. Адже далеко не кожен може прийняти дитину як рідну, подарувати їй батьківську любов.

Тетяна Григорівна передала щирі вітання від голови райдержадміністрації Сергія Завалія, який, на жаль, через невідкладні справи не зміг особисто взяти участь у заході, але тримає роботу з дітьми, молоддю, в тому числі – прийомними сім’ями в зоні постійної уваги, розуміє, яку нелегку ношу взяли на себе люди, які прийняли дітей в свої сім’ї.

Сім’я – головний елемент суспільства, з неї починається життєвий шлях кожної людини, в ній формуються людські якості, основи моралі і світогляду. Тому так важливо, щоб якомога менше дітей були позбавлені сімейного затишку. Якщо міцна і щаслива кожна сім’я, то міцна і щаслива держава. Тож влада дбає про те, щоб активно розвивалися сімейні форми виховання.

команди батьків та дітей працюють над малюнками про життя своїх родинТ.Панета побажала учасникам усього най-кращого, а головне – терпіння і миру.

У програмі заходу були виступи дітей, які декламували вірші, співали пісні. Учасники свята виконали домашнє завдання – малюнки на тему «Моя щаслива родина». Демонструючи свої роботи, діти розповідали про зображене на малюнках, розкривали їх зміст. Ще один конкурс також стосувався вміння малювати. У ньому брали участь команди окремо дітей і батьків. Обидві команди дотепно і вдало зобразили на малюнках життя своїх родин, те, що робить їх міцними і щасливими.

Цікавим був і конкурс випічки під назвою «Моя дружна родина». Діти, презентуючи свої торти та тістечка, розповідали, як вся сім’я брала участь у їх виготовленні. І, звичайно ж, потім всі дружно куштували ці смаколики.

Зворушливим виявився конкурс «Пташка вдячності». Він полягав у тому, що учасники, ставши в коло, передавали один одному паперову пташку, і діти розповідали про свої почуття вдячності батькам за любов, турботу і підтримку, а батьки дякували дітям за ніжність, старанність у навчанні і працьовитість.

Свято пройшло весело і цікаво, всі родини отримали подарунки, які вручила Т.Панета, після чого сфотографувалися на пам’ять.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: колективне фото учасників заходу; команди батьків та дітей працюють над малюнками про життя своїх родин.