юні патріоти - учні Петрівського НВК.Здавна наша країна славиться красою свого вбрання, і, передусім - вишиванки. Ця яскрава, колоритна одіж має свій неповторний візерунок. Який, до речі, настільки прекрасний і важкий, що далеко не кожен зможе повторити його на тканині. Найдовше вишиванки як елемент повсякденного одягу проіснували на Західній Україні, бо саме там найкращі майстрині берегли всі традиції і, не покладаючи рук, вишивали одіж. Та зараз часи змінюються, вишиванка знову об’єднала усіх нас в одне ціле, надпотужне серце, що болить за Україну. І 21 травня ми святкуємо ще  для всіх нове, але вже найкраще свято - «День вишиванки». У цей день кожен може долучитися до давніх традицій, що передаються віками, і одягти вишиванку.

Яке тільки щастя, йдучи вулицею, бачити нашу молодь у граючому на сонячних променях візерункові! Ти немов повертаєшся в минуле, про яке знаєш лише з книжок, але про яке так багато уявляв.

Долучилися до цього свята й учні Петрівського НВК. Діти та молодь, у значній своїй кількості, одягли вишиванки, віночки та прикрасили себе за народними традиціями. У цей день вони дали інтерв’ю на радіо, де розповіли, що вишиванка для них не просто вбрання, а національна гордість, символ прадавніх українських традицій, які дісталися від бабусь. А в когось це навіть сімейна реліквія, яку одягають дуже обережно, бо вона передається з покоління у покоління. Під час виховних годин з кожного класу лунали дзвінкі голоси, які навіть трохи тремтіли, бо ж співали найщиріші в світі українські пісні. Наша молодь і малеча не боїться показати всім, що вони справжні патріоти, що серце обійняв жаль за свою країну і що кожен з них зараз повинен сказати собі уголос: «Я - українець!».

Вікторія Махнюк

На знімках: юні патріоти - учні Петрівського НВК.