рахунок в поєдинку «Інгулець» - «Колос» відкриває Максим КоржНу ось на цьому тижні, нарешті, й уболівальники Петрівщини стали свідками чудового футбольного дійства під назвою «Чемпіонат України по футболу серед аматорів». Гостями петрівчан стали аутсайдери групи, яких, втім, ще перед початком турніру багато хто з футбольних фахівців вважав одним з її фаворитів. Підстав для такого прогнозу було чимало, адже незадовго перед цим футболісти зачепилівського «Колоса» (чемпіона Харківської області) виграли досить представницький турнір імені Миколи Кудрицького (в якому, нагадаємо, «Інгулець» також брав участь), а, крім того, за команду заявлені чимало досить сильних гравців, багато з яких мають у своїй біографії досвід виступів за команди майстрів з другої і навіть першої ліг української першості.

Чому зараз зачепилівці опинилися на останньому місці з чотирьох команд групи – сказати важко. Можливо, далася взнаки недостатня налаштованість на гру в попередніх турах, можливо, якісь організаційні недоречності завадили гостям раніше поповнити свій очковий доробок, однак петрівські уболівальники на стадіоні «Інгулець» побачили боротьбу, яку важко було назвати поєдинком лідера з аутсайдером, адже це була битва двох гідних одне одного, налаштованих виключно на перемогу колективів. Відтак і ініціатива по ходу гри почергово переходила то до однієї команди, то до іншої. Лише десь до середини першого тайму поступово стала проглядатися деяка перевага наших земляків, зокрема вони більш упевнено стали контролювати м’яч, широко задіюючи фланги.

Загалом боротьба була доволі жорсткою і непоступливою, з досить значною кількістю порушень правил, через що арбітр показав ледь не до десятка жовтих карток розділивши «гірчичники» майже порівну між найбільш «гарячими» гравцями обох команд.

І все ж фортуна й цього разу була на нашому боці: спочатку, десь хвилин за десять до кінця першого тайму під час прострільного навісу зі штрафного удару з правого флангу хтось із захисників «Колоса» збив у своєму штрафному майданчику Ігоря Пащенка. Арбітр матчу Юрій Фощій, який перебував поряд, не вагаючись вказав на одинадцятиметрову відмітку. Суддівський присуд холоднокровно реалізував Максим Корж - 1:0. Вдруге наші гравці вразили ворота суперника вже майже в середині другого тайму: відзначився Олександр Ніколайчук. Вже десь хвилин за десять до завершення гри інтрига знову повернулася: після удару гравця «Колоса» по воротах, які захищав Денис Бобров, м’яч влучив у руку одному з наших захисників, тож цього разу пенальті вже пробивали гості, і рахунок став 2:1. Окрилені таким успіхом, вони усією командою знову кинулися в атаку, сподіваючись здобути хоча б нічию і врятувати таким чином бодай очко. Однак наші футболісти відмінно відіграли в обороні, більше того – наприкінці матчу мали нагоду збільшити відрив, коли хтось із гравців «Інгульця» вийшов сам на сам з голкіпером. Однак, намагаючись обвідним ударом пробити повз воротаря, так само «обвів» і створ воріт.

Паралельний матч нашої групи між командами «ВПК-Агро» та «Таврією Скіф» завершився унічию 1:1. Таким чином наша команда зміцнила свої лідерські позиції, набравши 9 очок у трьох матчах, на другому місці з 4-ма очками йдуть футболісти «ВПК-Агро», треті - «Таврія-Скіф» (2 очки) і замикає поки що турнірну таблицю «Колос» - 1 очко.

Володимир Кіфенко.

На знімку: рахунок в поєдинку «Інгулець» - «Колос» відкриває Максим Корж.