Футбольне свято до Дня Перемоги

спільне фото на згадку гравців обох командСеред переліку святкових заходів, приурочених до Дня Перемоги, наймасовішим став (за винятком, звичайно, самої демонстрації) футбольний матч між командами «Інгулець» та гостями з Кривого Рогу – командою «Металург».

Щоправда, якась частина уболівальників більшою мірою зосередилася не на футбольному видовищі, а безпосередньо на святкуванні: нещодавно встановлений на території стадіону торговий павільйон з літньою верандою для цього створив усі необхідні умови. І все ж переважна більшість глядачів, що прийшли на стадіон повболівати за красиву гру (таких цього дня було щонайменше кілька сотень), зосередилась виключно на спортивному видовищі, і, хочеться сподіватися, - про це не пожалкували.

Звичайно, команда «Металург» - не найсильніша з-проміж тих, з ким підопічним Олександра Поворознюка доводилося зустрічатися  в нинішньому сезоні, однак в її складні виступає чимало досвідчених футболістів, які свого часу програли в різних командах майстрів. Тож глядачам було на що подивитися, а відтак свято футболу, яке цього дня стало одним з елементів урочистостей, приурочених до Дня Перемоги, безумовно вдалося.

Гра ж загалом проходила за переваги наших земляків, гості, вибудувавши потужний захисний редут, намагалися відповідати гострими контратаками. Однак ці контратаки успішно «читалися» нашими захисниками, а в кількох випадках, коли захисники не встигали за своїми візаві, їх помилки підчистили голкіпери: до перерви кілька красивих сейвів зробив Денис Бобров, у другій же половині ворота в недоторканості залишив його молодший дублер Олександр Полуляхов.

 символічний кубок переможцям вручає голова районної державної адміністрації Сергій Завалій.Натомість атаки «Інгульця» двічі виявилися успішними: обидва м’ячі на свій рахунок записав нападник «Інгульця» Євген Фальковський. Зрештою гра й завершилася на користь «Інгульця» з рахунком 2:0.

Слід зазначити, що святкового настрою додали й деякі розважальні акції, влаштовані футбольним клубом «Інгулець» для уболівальників. Зокрема, в перерві було проведено тираж безкоштовної лотереї (її квитки роздавалися уболівальникам при вході на стадіон), в ході якої було розіграно шарфи з клубною символікою «Інгульця», футболки і навіть кілька м’ячів. А по закінченні футбольного дійства глядачі змогли побачити церемонію вручення символічного кубка переможцям (кубок вручив голова райдержадміністрації Сергій Завалій), після чого кожен бажаючий зміг сфотографуватися з кубком, а також з окремими гравцями «Інгульця», які були доброзичливо налаштовані до своїх уболівальників, тож у спільній «фотосесії» не відмовляли нікому.

А наступного дня в сусідній Олександрії на стадіоні «Ніка» було розіграно Кубок Кіровоградської області з футболу. У фіналі, нагадаємо, зустрілися наші кривдники з ФК «Головківка», а також минулорічні фіналісти – футболісти з ФК Буревісник», що в Знам’янському районі. Головківцям і в фінальному поєдинку пощастило відкрити рахунок. Однак далі знам’янчани перехопили ініціативу і не лише зрівняли рахунок, а й вийшли вперед. Загальний же підсумок гри – 4:2 на користь «Буревісника». Таким чином цього року Кубок області знову, як і два роки тому, повертається до Знам’янщини.

На знімку: спільне фото на згадку гравців обох команд; символічний кубок переможцям вручає голова районної державної адміністрації Сергій Завалій.