Станемо чистішими – заслуговуватимемо на повагу!

Традиційно з настанням весни активізуються й роботи по впорядкуванню благоустрою, приведення до належного стану вулиць, парків, скверів, прибудинкових територій наших сіл і селищ після холодної зими, яка бодай хоч на деякий час ховає свідчення людської неохайності та недбалості під білосніжною ковдрою. Однак весняне тепло вже давно «розкрило» і «повитягало» на світ Божий усі ці ганебні мітки цивілізації, а точніше – відсутності нашої цивілізованості. Дещо присоромлені таким станом речей, багато хто з нас (передусім – найсовісніші) виходять на вулиці з граблями, віниками, вапном для побілки, аби навести лад в середовищі нашого спільного проживання.

Певне, не стане винятком і цей рік, адже чистота і порядок в країні, яка прагне розпочати своє життя по-новому, з чистого аркуша, – має стати своєрідним статутом, невід’ємним правилом життя, як, приміром, звичка умиватися чи чистити зуби щоранку.

В ході проведення оперативної наради минулого понеділка голова районної державної адміністрації Сергій Завалій звернувся до керівників відділів, управлінь та служб району із закликом, разом з підпорядкованими колективами, узяти активну участь в суботнику по впорядкуванню довкілля уже наприкінці цього тижня. Ми також підтримуємо цей заклик і просимо долучитися до заходів по наведенню благоустрою усіх мешканців району, зокрема – навести лад на прибудинкових територіях, передусім на фасадних сторонах домоволодінь, які є невід’ємною складовою зовнішнього вигляду наших вулиць. Давайте усі разом виявлятимемо свою нетерпимість до фактів нехлюйського ставлення до довкілля, не полишаючи поза увагою навіть такі дрібниці, як кинутий під ноги недопалок чи напльоване лушпиння від насіння. Адже привчивши себе до охайності, до людського поводження в громадських місцях і навіть на території свого власного домоволодіння, ми бодай на крок станемо ближчими до омріяного нами усіма цивілізованого світу, до європейського способу життя. І, здається, особливих надзусиль для здійснення такого кроку докладати не доведеться. Чи не так?