виступ педколективу Іскрівського ЗНЗГордий, величавий, палкий і нескоренний    

Наш незабутній славетний Кобзар.

Лине в безсмертя над нивами й горами

Помислів, дум і сердець володар.     

Уже стало традицією збиратися педагогам району на фестиваль художньої самодіяльності, який цього року відбувся 25 березня в приміщенні актової зали Петрівського НВК. Він був присвячений 200 – річчю від дня народження Т. Г. Шевченка.

Кожний народ має своїх духовних велетнів – провідників у самобутній національний світ. Для нас, українців, таким символом став Тарас Шевченко: пізнаючи Шевченка, людство пізнає Україну.

Світ постав із слова, і Україна постала зі слова, і слово те було в Шевченка. Це ім’я стало символом нашого народу. Тарас Шевченко був спроможний обійняти своїм генієм усе українське життя, всю нашу історію. І сьогодні, в наших умовах, Шевченко стоїть на сторожі нашої незалежності і нашого майбутнього.

Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. „Незлим тихим словом” згадуємо ми свого пророка, який залишив нам прекрасні твори. Тож всі торкнулися серцем Шевченківських творів та дійство пройнялося їхнім духом.

члени журіВ тяжкий для України час тема Шевченка неначе проживала своє життя ще раз на сцені з допомогою талановитих педагогів – читців, співаків і танцюристів.

Душевно прозвучав уривок із поезії „Розрита могила” у виконанні Л. Узлової, вчителя Балахівської ЗШ І–ІІІ ст., висвітлюючи тему важкого життя. З піднесеним настроєм вокальна група школи представила пісню „Україна – це ми”, затим хвилююче пролунала пісня у виконанні В. Байзо „Родина”.

Цікавим, змістовним, проникливим виявився виступ колективу Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, які представили літературно – музичну композицію „Пророчий голос Кобзаря з часів далеких і донині про волю-вольную співа, про біль і щастя України!”. Педагоги в національних костюмах гарно декламували вірші, співали під бутафорську кобзу.

Вчителі Луганської ЗШ І–ІІІ ст. занурили нас у життя періоду шевченківських часів театралізованим дійством, - уривком із п’єси „Назар Стодоля”.

учасники художньої самодіяльності Ганнівського ЗНЗТ. Деркач, педагог Чечеліївської ЗШ І–ІІІ ступенів, так вміло висвітлила віршем тему України, що душа потребувала продовження, яке вилилося в пісню „Молитва за Україну” та мелодійні пісні „Лебеді кохання”, „Дівоча” у виконанні Олени Новохатько, Світлани Вибрик, Миколи Трипадуш, Володимира Думенка.

Глибоко запала в душу художньо – музична композиція на тему „Духовним батьком, творцем і рятівником української мови й всієї нації став Великий Кобзар – Тарас Шевченко” у виконанні аматорів Петрівської ЗШ І ступеня. Вони порадували гарним літературним матеріалом, який вдало поєднувався з музичним відео, яскравим відображенням сучасності.

Педагоги Володимирівки представили насичену номерами композицію „З Україною в серці”.

Чудовий настрій глядачам подарували вчителі Ганнівської ЗШ І–ІІІ ст.. Вони приємно вразили злагодженим ансамблевим співом. 

сольний номер учителя Петрівського НВК Юлії ШевченкоЯк завжди мелодійно, злагоджено, емоційно прозвучали пісні у виконанні подружжя Лілії та Сергія Чорнопольських, педагогів Петрівської ЗШ І-ІІІ ст.; Аліни Купальської, педагога Червоносільської ЗШ І-ІІІ ст.; Ірини Калмикової, вчителя Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст.; Юлії Шевченко, вчителя Петрівського НВК.

Всі колективи, учасники художньої самодіяльності були відзначені дипломами та цінними подарунками.

Нехай у ваших серцях завжди живе українська мова, звучить рідна пісня і поезія генія українського народу Тараса Шевченка. Зичимо вам здоров’я, щастя, добра любові і нових творчих звершень.

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине.

От де люди, наша слава,

Слава України!

Оксана Голосеніна, член жюрі, музичний керівник Петрівського ДНЗ №1 „Рудана ”.

На знімках: виступ педколективу Іскрівського ЗНЗ; члени журі; учасники художньої самодіяльності Ганнівського ЗНЗ; сольний номер учителя Петрівського НВК Юлії Шевченко.

Фото Сергія АНДРУСЕНКА