С.Завалій та С.ТиликУ ході першої і, практично, ознайомчої оперативної наради з управлінсько-господарським активом району новопризначеним керівником районної державної адміністрації Сергієм Завалієм, яку він провів спільно з головою районної ради Світланою Тилик, були визначені основні пріоритети, на які спрямовуватимуться зусилля районної влади в найближчій перспективі.

Зокрема, Сергій Володимирович зазначив, що головні акценти в діяльності служб, управлінь та відомств, окрім традиційно актуального завдання – виконання програми соціально-економічного розвитку району, робитимуться на соціальній підтримці мобілізованих та демобілізованих воїнів-учасників АТО, а також їх родин, на продовженні і поглибленні робіт з благоустрою територій та на питаннях соціального захисту населення на тлі різкого підвищення цін на енергоносії й, відповідно, - житлово-комунальні послуги, зокрема, в частині ефективного проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо призначення житлових субсидій.

Сергій Завалій означив основні принципи своєї роботи в контексті вимог, що їх ставить держава перед структурними підрозділами, територіальними органами міністерств і відомств України, підприємствами, службами, установами та організаціями: в суспільстві має формуватися чітке усвідомлення того, що влада має працювати для людей, а не навпаки.

На початку оперативної наради Сергій Володимирович представив загалу одного з представників своєї нової команди – Олександра Лукашова, який зараз стажується на посаді першого заступника голови райдержадміністрації. Втім, це «знайомство» було суто формальною процедурою, адже Олександр Сергійович, незважаючи на свій відносно молодий вік, є вже досить досвідченим управлінцем, якого, зокрема, й в нашому районі добре знають, оскільки не так давно він у тій же районній державній адміністрації обіймав посаду заступника голови, котрий опікувався питаннями економічного блоку.

Далі учасники наради заслухали інформацію начальника відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та питань цивільного захисту райдержадміністрації Світлани Заєць щодо здійснення заходів з благоустрою на території населених пунктів району. Суттєво доповнила вказану інформацію й голова районної ради Світлана Тилик, зокрема, розповівши про той внесок, що його здійснює в питаннях благоустрою району компанія «Метінвест», чиї виробничі підрозділи розміщені у тому числі й на території Петрівщини.

В ході наради головою адміністрації також було зосереджено увагу на жахливому стані дорожнього господарства, зокрема на занедбаному стані узбіч та лісосмуг обабіч майже усіх доріг, де необхідно терміново наводити лад. Крім того, Сергій Володимирович ініціює відновлення діяльності адмінкомісій при сільських та селищних радах району, активна позиція яких допомагала б вирішенню багатьох питань дотримання чистоти довкілля та облаштованості благоустрою.

Нарадою були розглянуті також ряд інших питань.