абітурієнтиОдна з найважливіших проблем сучасної молоді – це вибір професії. Змістом профорієнтаційного заходу, що відбувся нещодавно в Петрівському НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів-гімназія» та Новостародубській ЗОШ І-ІІІ ступенів у рамках профорієнтаційної акції «Обирай професію - будь успішним!», стало надання молодим людям допомоги у виборі навчального закладу, формуванні готовності до усвідомленого вибору професії, з урахуванням власних інтересів, нахилів та здібностей, а також потреб ринку праці. Під час заходу для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл була проведена презентація наступних навчальних закладів:

Кіровоградський машинобудівний коледж Кіровоградського національного технічного університету;

Кіровоградський комерційний технікум;

Кіровоградський базовий медичний коледж ім. Є. Й. Мухіна;

Вище професійно-технічне училище №4;

Вище професійно-технічне училище №9;

Кіровоградський професійний ліцей;

Кіровоградський професійний ліцей побутового обслуговування;

Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг;

Кіровоградський інститут державного та муніципального управління;

Кіровоградський професійний ліцей ім. Єгорова.

Представники вищезазначених навчальних закладів представили присутнім інформацію, пов’язану з навчально-виховною базою, формами навчання, вимогами до абітурієнтів, спеціальностями, за якими здійснюється підготовка спеціалістів. Кожен з відвідувачів заходу мав змогу безпосередньо поспілкуватися з представниками навчальних закладів, отримати інформаційні буклети, поставити запитання щодо специфіки процесу вступу, навчання тощо.

Програмою заходу було передбачено використання інформаційно-роздаткових матеріалів, рекламних роликів, професіографічних та довідкових матеріалів про навчальні заклади області та України, листівок, буклетів, брошур, які викликали в присутніх значний інтерес.

Майбутні абітурієнти та їхні батьки поспілкувалися з фахівцями районного центру зайнятості, отримали інформацію щодо перспектив працевлаштування, ринку праці регіону, зокрема, й області у цілому.

Заходи такого плану допомагають молодій людині обрати сферу професійної діяльності та стати повноцінним суб’єктом ринку праці.

Тетяна Біденко, провідний фахівець з питань занятості центру зайнятості.