Олександр Тилик прийшов на ЦГЗК у 1984 році. Пропрацював помічником машиніста бурильної установки, машиністом, гірничим майстром на бурильній дільниці, начальником на цій же дільниці, начальником виробничого відділу, а з 2010 року став начальником Петрівського кар’єру.

Багато років тому батько привів його на кар’єр. І для молодого хлопця відкрилися усі барви його трудових буднів.

З тих пір минуло багато років, але кар’єр і досі залишається однією з найважливіших складових життя Олександра Тилика, його улюбленою роботою і гордістю.

- Бути керівником не просто, - зазначає Олександр Вікторович. – На нього покладається велика відповідальність. Під моїм керівництвом два кар’єри – Петрівський та Артемівський. Це складні ділянки, великі виробничі зміни, майстерні. На роботі я вже з опів на сьому ранку…

Але це не заважає йому залишатися турботливим чоловіком, батьком та дідом. Він опора і підтримка не лише для колег на роботі, але й родині.

Його багаторічна праця не залишилася непоміченою, і минулого року він отримав заслужену нагороду – «Людина року».

Тут враховані його неймовірна працездатність і прості людські якості. Олександр Тилик із тих, хто не може довго перебувати у відпустці. Непокоїться про те, що відбувається на підприємстві без його участі. Його якості, як професіонала, помічені і відзначені. Для багатьох це показник і приклад, а для самого Олександра Вікторовича – звичайна повсякденна праця, в якій він просто щаслива людина.

Газета ПАТ «ЦГЗК» «Авангард» № 2 від 15 січня 2015 року.