комісія офісу вирішує проблемне питання сім’ї МельниківУ  районі продовжує свою роботу виїзний мобільний соціальний офіс для надання підтримки населенню. Минулого тижня він завітав до Ганнівки. І знову  в складі офісу працювали начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Валентина Сибіра, начальник управління Пенсійного фонду Наталія Летінська, директор Петрівського районного центру зайнятості Ольга Павлюк та сільський голова Ніна Цапенко. Свою роботу офіс почав зранку і відразу ж на засідання прийшла за допомогою переселенка з зони АТО Галина Єлина. Жінка дізнавалась, чи вирішене питання допомоги їй, як безробітній, та чи є для неї хоч якась робота? Проблеми жінки були швидко вирішені, відкритим залишилось поки що лише питання роботи, але й це тільки на той час, доки знайдуть потрібну вакансію, адже раніше жінка працювала медичною сестрою. Наступними на засідання з’явилась сім’я Людмили та Василя Мельників, їх хвилювало лише питання пенсії. З перших хвилин спілкування з ними заряджаєшся неймовірним позитивом, тож в цій справі, пов’язаній з нарахуваннями по пенсії, роздивилися і поспілкувалися досхочу, навіть прощатися було сумно, так сильно сподобалися цікаві розповіді про роботу в колгоспах та і взагалі про минулі часи. Буває й так, робота роботою та людяність ніхто не відміняв. Цю атмосферу радості вже невдовзі затьмарили проблеми Світлани Грінько, яка  розповіла про проблеми з чоловіком та складні часи для її сім’ї, також вирішувалось питання можливості сплати їй пенсії, проте вона ще повинна зібрати для цього весь пакет необхідних документів.

Загалом на прийомі з’явилися десять чоловік: п’ять громадян з питань пенсійного забезпечення, троє - з питань оформлення допомоги малозабезпеченим сім’ям та ще двоє - з питань праце-влаштування через переміщення з тимчасово окупованої території України. Всім громадянам, які з’явилися на прийом, була надана консультативно-роз’яснювальна інформація із зазначених питань. Всі залишились задоволені роботою виїзного мобільного соціального офісу, легко вирішувати проблеми населення вже стає для комісії хорошою традицією.

в гостях у багатодітної сім’ї Світлани Головенко та її чудових синів.Наостанок виїзний мобільний соціальний офіс вирушив до багатодітної сім’ї Світлани Головенко у Володимирівку. Ця сім’я знаходиться на контролі соціальних працівників та інших інстанцій через жахливі умови проживання та недбале ставлення до дітей. У родині три хлопчики і очікується поява ще однієї дитини, водночас слід визнати, що віднедавна Світлана Головенко таки започаткувала колосальні зміни, які стосуються приміщення, в якому перебуває родина, піклування про дітей, опалення, санітарні норми, та її ставлення до дітей. У їхньому помешканні вже тепло, діти нагодовані, нормально вдягнені, жінка придбала нову кухню та намагається добре доглядати за дітьми. Хочеться сподіватися, що ці зміни не на місяць чи тиждень, а вже на все життя. Виявляється, далеко не кожен здатен на елементарний прояв любові до своїх дітей, не кожен здатен виховувати їх, вкладаючи при цьому найкращу часточку себе. Бачачи дітей, які ростуть в жахливих умовах, мимоволі спадає на думку: як батьки можуть з такою зневагою ставитися до майбутнього, адже діти - це наше майбутнє, маленькі квіти життя, які часом безжально зривають і топчуть ще з самого дитинства.

Вікторія Махнюк

На знімках: комісія офісу вирішує проблемне питання сім’ї Мельників; в гостях у багатодітної сім’ї Світлани Головенко та її чудових синів.