перший ряд: Іван Левченко, Захарій Куницький, Роман Попович (колишні редактори районки, Марія Сердюк (сількор), другий ряд: Іван Літвінов (відповідальний секретар редакції), Яків Захарченко, Григорій Коломоєць, Дмитро Краснощок (сількори), Іван Лохвицький, Віктор Павельєв (колишні редактори)Як і більшість моїх односельців-чечеліївців, наша родина теж завжди переплачувала районну газету «Трудова слава». Але не лише дорослих, а і нас - колись зовсім юного мене й моїх ровесників - цікавили події, які відбувалися в нашому районі та в країні, які висвітлювалися на шпальтах районки. Тоді ще не думав і не гадав, що майже відразу після школи доведеться й самому долучитися до її створення, спочатку в якості сількора, а потім штатного фотокореспондента. Не маючи досвіду та належної фахової освіти, мені довелося навчатися журналістської справи у старших колег. У редакції на той час були відділи: партійного життя, сільського господарства і промисловості, а також відділ листів, до якого надходило щодня чимало дописів від читачів, що давало змогу робити газету цікавою та різноманітною за змістом. Кожен із цих відділів готував свої тематичні сторінки, а моє завдання полягало в тому, щоб забезпечити їх фотоілюстраціями, з яких тоді доводилося виготовляти кліше в цинкографії друкарень міст Олександрії та Кіровограда. До кожного з них потрібно було додати текстову інформацію, яка називалася «підкліше». Оволодівати цими навиками допомагали колеги: В.Д.Вендров, котрий передав мені фотолабораторію, А.К.Ткаченко, І.Г.Лохвицький, В.Я.Павельєв, Г.Г.Крячко, І.Я.Литвинов, В.П.Лавецький та К.С.Білаш. Більшість з них мали фахову освіту і великий досвід цієї нелегкої професії, значимість якої я зрозумів трохи пізніше. Висвітлюючи події і заходи, спілкуючись з трудівниками різних сфер виробництва та соціальної сфери, мені ставали відомі ті проблеми, які й дотепер турбують громадськість району. Тож ми, працівники ЗМІ, маємо коректно і правдиво висвітлювати на сторінках газети думки і пропозиції читачів щодо соціально-економічного розвитку сільських громад та їх різні суспільно-політичні погляди. Це і є, на мою думку, основною складністю професії, тож жартома давно вже називаю нашу газету «Трудна слава».

працівники редакції  Григорій Крячко, Володимир Лавецький та Анатолій Ткаченко біля щойно вивішеного на стенд свіжого номера «Трудової слави».

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: перший ряд: Іван Левченко, Захарій Куницький, Роман Попович (колишні редактори районки, Марія Сердюк (сількор), другий ряд: Іван Літвінов (відповідальний секретар редакції), Яків Захарченко, Григорій Коломоєць, Дмитро Краснощок (сількори), Іван Лохвицький, Віктор Павельєв (колишні редактори); працівники редакції  Григорій Крячко, Володимир Лавецький та Анатолій Ткаченко біля щойно вивішеного на стенд свіжого номера «Трудової слави».

Фото автора.