Урок з міліціонерамиДнями працівники Петрівського РВ УМВС України в області провели зустріч з учнями місцевого НВК, в ході якої з метою недопущення протиправної поведінки з боку дітей та відносно них, попередження насильства в сім’ї, травмування, нещасних випадків було прочитано лекцію, в якій роз’яснено про відповідальність неповнолітніх та їх батьків за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень. Крім того, шляхом усного опитування були перевірені знання дітей щодо органів, куди вони можуть звернутись в разі скоєння відносно них злочинів та правопорушень, а також контактних номерів телефонів органів та служб, які їм можуть допомогти. Учні добре володіють екстреними номерами телефонів органів внутрішніх справ, а також невідкладної першої допомоги.

– Такі зустрічі у навчальних закладах району працівниками міліції проводитимуться постійно, - розповів начальник Петрівського РВ УМВС в області Євген Чуйко. – Ми переконані, що профілактичні бесіди з дітьми змусять їх замислитися і застережуть від непоправних вчинків.

Наприкінці спілкування правоохоронці роздали підліткам пам’ятки із застереженнями, як не стати об’єктом злочинних посягань, а також передали відповідні поради для батьків про недопущення вчинення насильства відносно дітей та всіх членів сім’ї, а також про шляхи попередження вчинення правопорушень дітьми та стосовно них.

Ганна Пащенко, інспектор по РНГФ Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області старший лейтенант міліції