П.Порошенко вітає В.ГройсманаНовообрані народні депутати визначилися із новим головою Верховної Ради України восьмого скликання. На засіданні був присутній Президент України Петро Порошенко.

Спікером 359 голосами нардепів обрали представника “Блоку Петра Порошенка” і віце-прем’єр-міністра в уряді Арсенія Яценюка Володимира Гройсмана.

Гройсману 36 років. Він народився у Вінниці. Із 1994 по 2005 роки працював на керівних посадах у комерційних структурах.

У 2002 році обраний депутатом Вінницької міської ради. Працював заступником голови постійної депутатської комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики.

Арсеній ЯценюкУ четвер, 27 листопада, Верховна Рада України восьмого скликання на своєму першому засіданні затвердила прем’єр-міністром України Арсенія Яценюка, лідера партії «Народний фронт».

Кандидатуру Арсенія Яценюка представив у парламенті Президент України Петро Порошенко, який прибув на перше засідання Верховної Ради України восьмого скликання.

За кандидатуру Арсенія Яценюка проголосував 341 народний обранець.

Позачергове послання Президента України до Верховної Ради України

 «Про внутрішнє та зовнішнє становище України»

(оприлюднене на І-му засіданні Верховної Ради України VІІІ скликання 27 листопада 2014 року)

Великий український народе!

Високодостойні і вельмишановні новообрані народні депутати Верховної Ради України!

Високоповажні закордонні гості!

Петро ПорошенкоВиклики і загрози, яких перед нашою державою, перед Україною, не стояло з часів Другої світової війни та повоєнної розправи з українським національним рухом… І водночас – унікальний шанс, який дуже відповідальний Український народ подарував Українській державі, вперше обравши до Українського Парламенту проєвропейську конституційну більшість, – таких можливостей не відкривалося перед Україною ще ніколи. Такою є вичерпна характеристика внутрішнього і зовнішнього становища. І наше з вами завдання можна передати простою формулою: відвести загрози і використати шанс.

У ці дні українці відзначають річницю Революції Гідності, героїчного повстання проти тиранії. Минуло відтоді лише 365 днів, лише один раз Земля обернулася навколо Сонця. Та, здається, пройшла ціла епоха – так сильно змінилася країна, так сильно змінився світ навколо нас.

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, прогресивне людство засвідчує цим те, що громадяни цієї категорії потребують особливої уваги. 

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки цього дня, а й протягом всього року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди, і вони потребують допомоги та уваги.

Користуючись нагодою, хочемо подякувати всім, хто опікується людьми з обмеженими можливостями, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Від усього серця зичимо всім міцного здоров’я, щастя, мужності, оптимізму, віри, миру і достатку у ваших оселях.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники Петрівського районного відділу статистики!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із професійним святом.

Прийміть щиру вдячність за сумлінну працю і вірність професійному обов’язку. Впевнені, що й надалі ви об’єктивно відображатимете стан соціально-економічного розвитку нашого краю, професійно виконуватимете поставлені завдання, демонструючи принциповість та знання своєї справи.

Бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, великого особистого щастя і нових успіхів.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Триває проведення Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

З метою посилення відповідальності дорослих за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю, тютюнопаління, контролю розміщення зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів на вулицях місць та населених пунктів щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог Закону України “Про рекламу”, а також популяризацію здорового способу життя на Кіровоградщині продовжуються заходи в рамках  щорічної Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

Основними завданнями Акції є:

на сцені колектив «Перлина» Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенівЗ роками збереглися не всі народні традиції та обряди, але тепер, коли національний дух українського народу зріс як ніколи, їх вивченню надається все більше значення, адже вони є невичерпним джерелом багатогранного народного мистецтва. 

Дуже відрадно, що освітяни нашого району, разом зі своїми підопічними, з великим ентузіазмом і бажанням працюють над тим, щоб не лише пізнавати, але й театрально втілити у сценічних образах давні традиції, народні звичаї та обряди. 

Кілька років поспіль до Петрівського НВК приїздять учні із різних шкіл району для того, щоб взяти участь у фестивалі народно-мистецьких традицій «Благослови мати».

Законом України «Про охорону дитинства» визначено, що діти з багатодітних сімей користуються правом безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Внаслідок недостатнього фінансування склалась ситуація щодо браку бланків посвідчень дитини з багатодітної сім’ї, що дають право на пільги відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства». За відсутності посвідчення дитини з багатодітної сім’ї право на пільговий проїзд дітям даної категорії надаватиметься на підставі:

Згідно із розпорядженням ДП НЕК «Укренерго», 1 грудня 2014 року з 7:00 по всій території України вводяться в дію графіки аварійних відключень споживачів. Підставою для запровадження цих заходів став вихід з ладу енергоблоку Запорізької АЕС потужністю 1 тис. МВт, внаслідок чого в об`єднаній енергетичній системі України виник дефіцитний баланс виробництва і споживання електроенергії.

Для того, аби мінімізувати тривалість та кількість аварійних відключень, ПАТ «Кіровоградобленерго» звертається до споживачів з проханням із розумінням поставитися до тимчасових незручностей і самостійно обмежити використання електричної енергії.

Диспетчери РЕМ виконують команди на застосування ГАВ без попередження споживачів.

Тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час відключення за графіками не повинна перевищувати 2-х годин.

У разі значного дефекту генеруючої потужності, у випадку загрози розвалу ОЕС України допускається багаторазове відключення одних і тих самих споживачів з перервою між відключеннями на 1-2 години. 

Адміністрація Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго».

Адміністрація Петрівського РЕМ повідомляє, що з 1 грудня по 31 грудня 2014 року з 8.00 до 17.00 для проведення планових ремонтів будуть знеструмлені:

ПЛ-10 кВ: 

Л-153 Петрове, Богданівка, Солдатське

Л-172 Ганнівка, Сергіївка, Рядове

ПЛ – 0,4 кВ від, КТП:

смт Петрове КТП - 282, 222, 12, 15, 224, 235, 296, 52, 55; с. Новий Стародуб КТП - 48, 344, 387; с. с. Іскрівка  КТП - 195 ; с. Водяне КТП - 409; с. Олександро-Марївка КТП - 97, 92; с. Зелений Гай КТП - 50, с. Лани КТП – 51; с. Богданівка КТП - 66, 69, 167; с. Солдатське КТП – 70, 203; с. Володимирівка КТП – 340, 370; с. Йосипівка КТП - 99, 26; с. Олександро-Дар КТП – 31, с. Балахівка КТП – 28, 213; с. Мало-Ганнівка КТП - 71, 407.

Адміністрація Петрівського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго».

Для квашення беруться тверді качани середньопізніх і пізніх сортів.

Качани потрібно очистити, вирізати качан, видалити верхні листки, промити і дати стекти воді. Качани розріжте на чотири частини, залийте окропом з розсолу, накрийте чистою серветкою, надавіть невеликим вантажем. Після охолодження додайте шматочок чорного хліба, м’яту, кмин, насіння кропу або інші прянощі і поставте на 2-3 дні в тепле місце. За іншим рецептом потрібно капусту нарізати великими шматками, додати нарізаний варений буряк, сіль, мелений перець, за¬лити все гарячою водою і поставити на дві доби в тепле місце (на 1 кг капусти — 250 г буряку, 40 г солі, 5 г перцю і 1 л води).

Графік руху автобусів у Петрівському районі

(станом на 1 грудня 2014 року)